Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen .
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen . © BELGA

Meer en betere zorggarantie voor personen met een handicap in opvangplaatsen

De Vlaamse regering heeft een besluit goedgekeurd dat een einde maakt aan de onzekerheid voor personen met een handicap die tot eind 2016 gebruikmaakten van een bepaalde woon- en dagondersteuning in een opvangcentrum. Indien nodig, kunnen ze daar 7 dagen op 7 terecht en krijgen ze zo volledige zorggarantie, laat het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen weten.

6 reacties

  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    hij mag de toestand van de gewone gepensioneerden in de homes ook eens controleren want weinigen kunnen hun factuur nog betalen,waardoor de kinderen het geld moeten voorschieten en dit kan dan niet gebruikt worden waarvoor het bestemd was .
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    ik voel een verhoging van de zorgverzeekering aankomen
  • Joery Goubert

    6 jaar geleden
    Hij zou beter wat meer controle uitvoeren naar de werk omstandigheid van hoe de mensen soms moeten werken. Verzorgkundige moeten soms taken uitvoeren die niet wettelijk zijn. Daardoor vallen vele zorgkundige ziek, of hebben problemen met hun gewrichten. Ze vallen ziek en worden dan buitengesmeten. Verlofdagen die afgenomen worden om hun uren aan te vullen omdat ze in de min staan. Daar zou de inspectie beter eens op toezien.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Er is al 10 jaar een verbetering bezig maar niemand kan het merken.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Wie niet voldoende zelfredzaam meer kan zijn is volgens mij gehandicapt. Zo ook mensen in een RVT. Of daar een zorggarantie gegeven wordt aan de kinderen die nu tot hun 65ste moeten werken, betwijfel ik. Frustratie bij familie is vaak groot.