ANP
Volledig scherm
© ANP

Artsen willen verbod op vuurwerk

Spoedartsen en burgemeesters pleiten voor een verbod op het zelf afsteken van vuurwerk tijdens oudejaarsavond. Dat meldt VTM Nieuws. Elk jaar raken 200 mensen verbrand door vuurwerk. Bovendien lopen heel wat dieren weg of worden ze agressief door de vele knallen. De boodschap is: ga kijken naar een professioneel vuurwerk, dat is veiliger en mooier.

118 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Langs de andere kant Andre Vranckx is het wel zo dat een ander je iets kan aandoen door een explosief projectiel in uw richting te gooien. En daar zal je dan ook maar voor opdraaien.
  • ANDRE VRANCKX

    6 jaar geleden
    @ Fred Fourgon, "de mensen moeten tegen zichzelf beschermd worden." Heel gevaarlijk! Zo begint elke dictatuur, dit is juist wat de machtigen der aarde gebruiken om elke vrijheid af te pakken. Laat ons a.u.b. de mogelijkheid om nog stommiteiten te doen en er nadien ook voor op te draaien. Ik huiver bij de gedachte dat iemand anders steeds gaat beslissen wat goed en veilig voor mij is.
  • Jeannine Janssens

    6 jaar geleden
    Ik woon in Zuid-Frankrijk. Hier mag voorwerk enkel afgestoken worden door professionele vuurwerkafstekers, en dan nog enkel op 14 juli of met nieuwjaar. Particulieren mogen nooit vuuurwerk afsteken, en ik vind dat uitstekend zo.
  • Magda De Buyser

    6 jaar geleden
    Mijn dieren hebben geleerd niet bang te zijn van vuurwerk. Ik ga het zeker doen.
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Het is niet het vuurwerk dat gevaarlijk is maar de mensen die er in beschonken toestand mee omgaan !