De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel denkt dat de toekomstige relatie met het Verenigd Koninkrijk kan dienen als model voor de samenwerking met Oekraïne en Turkije.
Volledig scherm
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel denkt dat de toekomstige relatie met het Verenigd Koninkrijk kan dienen als model voor de samenwerking met Oekraïne en Turkije. © Maurizio Gambarini/dpa

Duitse Buitenlandminister: "Brexit-akkoord kan als model dienen voor de relatie EU-Turkije"

De toekomstige relatie met het Verenigd Koninkrijk kan als model dienen voor de samenwerking van de Europese Unie met Oekraïne en Turkije. Dat stelt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel vandaag tegenover verschillende media.

10 reacties

  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Ze kunnen de grote broer Turkije maar niet loslaten, het hangt als een zware loden bol aan hun been. En Erdogan weet dat, hij heeft de sleutel in handen om Europa te doen beven en sidderen, de vluchtelingen crisis doet vele landen kantelen naar rechts. Mooi toch die haat liefde relatie !!
  • Ben Sen

    6 jaar geleden
    Turkije is de toekomst voor de EU,grote mega projecten zijn bijna af. Westen heeft alle middelen gebruikt om Turkije economisch op hun knieën te krijgen maar allemaal tevergeefs.
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    natuurlijk , de spd . ziet anders zijn kiezers vertrekken he.
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat hij bedoelt een turxit zonder ooit lid te zijn geweest.
  • geert calu

    6 jaar geleden
    Duitsland heeft afzetmarkten nodig , zitten verveeld met de Grieken die geen geld meer hebben