Elisia (21) wacht lange revalidatie na schedelbreuk en hersenbloeding bij aanrijding

© if

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De 21-jarige Elisia Welvaert is zwaargewond geraakt bij een ongeval langs de Blankenbergse steenweg in Brugge. Ze werd er op haar bromfiets aangereden door een wagen. “Ze herinnert zich niets meer van het ongeval.”

Tim Lescrauwaet

Elisia Welvaert uit Brugge ligt met een schedelbreuk en een hersenbloeding in het ziekenhuis na een ongeval. De jonge vrouw kwam zwaar ten val toen ze met haar brommer door een wagen werd aangereden langs de Blankenbergse steenweg in Brugge. Er wacht de jonge vrouw nu nog een heel lange revalidatie.

“Ze zit in het tweede jaar kleuteronderwijs”, zegt Anneke De Neve, bij wie Elisia inwoont. “Maar dat zal dit schooljaar wellicht niet meer goedkomen.”

Gehoorschade

De feiten gebeurden woensdagavond omstreeks 19.45 uur ter hoogte van het huisnummer 143. Elisia was met haar bromfiets op weg naar huis. Buurtbewoners hoorden plots een luide klap. Toen ze naar buiten gingen, zagen ze de jonge vrouw en haar bromfiets liggen. De hulpdiensten werden verwittigd en brachten haar naar het ziekenhuis. Daar ligt ze intussen al enkele dagen op de afdeling Midcare.

“Ze heeft een schedelbreuk en een bloeding in haar hoofd”, zegt Anneke. “Ze zal ook gehoorschade hebben. Ze kan wel praten en is helder, maar het is niet duidelijk hoe ze hier precies uit zal komen.”

Getuigen

Omdat Elisia zich helemaal niets meer herinnert van het ongeval, doet de familie nu een oproep naar getuigen.

“Ze weet er echt niets meer van en wij willen antwoorden op onze vragen”, zegt Anneke. “Momenteel weten we eigenlijk zo goed als niets over het ongeval. Zelfs niet of er een andere wagen bij betrokken is. Maar haar bromfiets is aan de zij- en achterkant beschadigd. Dat kan dus bijna niet anders.”

Voor de politie van Brugge is de zaak nochtans heel duidelijk. “De bromfiets werd aangereden door de wagen van een jonge Blankenbergenaar die vanuit een parking de baan op draaide”, zegt de wachtofficier. “Dat blijkt ook uit de schade aan de bromfiets. Die mensen willen wellicht antwoorden omdat het meisje zich niets meer herinnert. Maar wat ons betreft zijn beide partijen en de omstandigheden wel gekend.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen