Direct naar artikelinhoud
Cultuur

Viktor Verhulst (23) debuteert als scenarist bij Studio 100

Gert Verhulst en zoon Viktor VerhulstBeeld Photo News

De zoon van Gert Verhulst, Viktor, was al langer aan de slag bij het bedrijf van zijn vader in diverse functies, maar bedacht nu voor de eerste keer het scenario van de nieuwe Samson & Gert Kerstshow. En dat terwijl hij volgens vader Gert "nooit eerder verhaaltjes had geschreven of iets creatiefs had gedaan."

In de 27ste kerstshow, die afgelopen zaterdag in première ging in Plopsaland in De Panne, krijgen Samson en Gert en hun vrienden krijgen bezoek uit Alaska. Viktor Verhulst bedacht het scenario en mocht het van zijn vader uitwerken tot de nieuwe kerstshow. "Dat ging vrij vlot," vertelde hij aan De Standaard. "Ik ken alle personages door en door." 

Opvallend genoeg had Gert Verhulst er aanvankelijk geen goed oog in. "Viktor heeft nooit eerder verhaaltjes geschreven of iets creatiefs gedaan. Ik was al aan het nadenken hoe ik diplomatisch kon zeggen dat het niet goed was. Maar dat bleek niet nodig. De eerste versie zat al voor 90 procent goed. Als hij er volgend jaar opnieuw zin in heeft ... met veel plezier."

Viktor Verhulst oefende al meerdere jobs uit bij Studio 100: hij begon als koffiezetter en kabelsleper en werkte zich intussen op tot productiemedewerker en opnameleider. Noch vader, noch zoon willen bevestigen dat hij klaargestoomd wordt om ooit de topfunctie bij Studio 100 over te nemen. 

Samson en Gert tijdens de viering van 20 jaar Ketnet.Beeld Photo News