Nieuwe iPhone is stof- en waterbestendig, en heeft nog negen andere nieuwigheden

Het succesnummer van Apple is een waar verkoopwonder. In totaal zijn er al 1 miljard van verkocht. Onder groot applaus werd de iPhone7 voor het eerst getoond. Er worden maar liefst tien nieuwigheden aangekondigd. Hier de belangrijkste.

mab

Design: er komt een nieuwe kleur 'jet black', dat blinkt waardoor het verschil met het glas amper nog opvalt. Roze, goud, zilver en zwart blijven natuurlijk ook opties.

De home-button is ook grondig aangepakt. Het is geen mechanische knop meer, maar wordt drukgevoelig.

Ook al uitgelekt, en nu officieel bevestigd: de nieuwe iPhone wordt water- en stofbestendig.

De camera is rekenwonder geworden: de processor is uitgerust met 'machine learning", die alle instellingen aanpast om de ultieme foto te nemen. Ook de camera aan de voorkant (om selfies te nemen) krijgt een flinke update: van vijf megapixel naar zeven megapixel.

De iPhone7 Plus krijgt zoals verwacht een tweede lens. De ene camera is een groothoeklens, de tweede is een telelens waarmee je beter kan inzoomen. Een van de voordelen is dat je bijvoorbeeld een foto kan nemen met een scherpe voorgrond op een wazige achtergrond.

Ook het geluid is onder handen genomen. De ingang voor de koptelefoon gaat er zoals verwacht uit, maar je krijgt bij elke iPhone wel een adaptor zodat je via de lightning-ingang toch nog een koptelefoon kan aansluiten. De traditionele 'oortjes' worden uiteraard ook draadloos en gaan als 'Air Pods' door het leven. Gedaan dus met het eindeloos ontwarren van het kabeltje.

APPLE WATCH

De eerste echte productvoorstelling van de avond, is niet de iPhone7, wel de nieuwste generatie van de Apple Watch. Tim Cook benadrukt dat de Apple Watch de tweede meest verkochte smartwatch is. Binnenkort komt een update van de Apple Watch, waarbij gebruikers ook Pokémon Go zullen kunnen spelen.

Grootste vernieuwing bij de nieuwe Apple Watch 2 is dat het toestel waterdicht is tot een diepte van 50 meter. Je kan het dus ook gebruiken bij het zwemmen.

Ook de nieuwe gps-functie van de Apple Watch wordt voorgesteld. Zo kan je hardlopen zonder telefoon en toch alle data bijhouden. Er komen enkele speciale versies van de Apple Watch, zoals een Hermès-versie en een Nike-versie.

De Apple Watch 2 zal verkocht worden aan 369 dollar. De 'oude' Apple Watch wordt dan weer goedkoper: 269 dollar.

SUPER MARIO

De eerste echte aankondiging die Tim Cook deed, is dat je binnenkort het legendarische spelletje Super Mario zal kunnen spelen op iOs. Shigeru Miyamoto, een van de meeste geliefde ontwerper van games, mocht het goede nieuws komen brengen. Hij legt uit hoe het spelletje werkt: hoe harder je tapt op het scherm, hoe hoger Mario springt.

De show begon met een filmpje van CEO Tim Cook die gevoerd wordt naar de show door James Corden van Carpool Karaoke. Uiteraard zingt de grote baas van Apple ook een deuntje mee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer