Lukas
Volledig scherm
© Lukas

Zelfrijdende auto's al in 2019 op Vlaamse wegen

3 miljoen euro, dat is het bedrag dat Vlaams minister van Innovatie Phillipe Muyters (N-VA) zal investeren in een testproject voor zelfrijdende auto's. Daarnaast gaat er nog 3 miljoen euro naar de aankoop van twee nieuwe onbemande waterrobotten en 30 miljoen naar een nieuwe supercomputer voor de KU Leuven.  

26 reacties

  • Glenn Zegikniet

    6 jaar geleden
    Ze krijgen nog niet eens de elektronische signalisatie deftig aan de praat, wat gaan ze dan doen met zelf rijdende auto's?
  • heinz wolf

    6 jaar geleden
    Positief: geen radar- en trajectcontrole meer nodig. Maar, wat doen als deze auto's in de file staan en de batterij is leeg gelopen? En vooral: breng eerst eens ons wegennet in orde. Anders zou het tot misverstanden tussen auto en straat kunnen komen!
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Aantal inbraken neemt opnieuw af: -11.000 op één jaar tijd
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Ze zouden beter investeren in laadpalen en cng stations, België bengelt wat dat betreft aan het staartje van Europa.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Persoonlijk zou ik graag zelfrijdende auto’s, vrachtwagens, enz... zien op de autosnelwegen. Gestuurd in- en uitvoegen en daarna allemaal aan dezelfde snelheid en op een veilige afstand naargelang de situatie het toelaat. Gedaan met inhalen en alle gevaarlijke situaties daarbij. 1ste vak vrachtwagens max 90 km/u, 2de en 3de de rest. Op naar de toekomst!