Direct naar artikelinhoud
Live

Lees hier hoe Lokeren de bezoekers uit Mechelen een nieuwe opdoffer kon verkopen

Beeld photo_news

Lokeren pakt zes op zesKV Mechelen blijft achter met nul op negenEupen nadert tot op twee punten van KVMLokeren springt naar een veilige tiende plaats

94'

Einde
De wedstrijd zit erop. Lokeren zet Mechelen een hak met een simpele 2-0-overwinning. De thuisploeg trok het laken naar zich toe in de tweede helft dankzij goals van invallers Straetman en Söder. Mechelen moet herbronnen tijdens de winterstop.

91' GOAL

Söder met 2-0!
De boeken mogen definitief dicht. Lokeren komt er nog eens uit met een sterke counter. De Ridder met de perfecte assist, Söder heeft zijn doelpuntje maar binnen te leggen.

77' GELE KAART

Gele kaart Steve de Ridder

88'

Nog een handvol minuten
Mechelen slaagt er ondanks enkele halve kansjes voor een zwakke Pedersen niet in om de bakens te verzetten. Gebeurt er nog iets in de laatste minuten?

78' WISSEL

Randall Leal komt in de plaats van Seth De Witte

76' WISSEL

Tom De Sutter komt in de plaats van Mehdi Terki

75' GOAL

Straetman doet het!
De invallers van Peter Maes maken het verschil bij Lokeren. De Ridder zwiept de bal heerlijk voor doel. Bij Mechelen vergeten ze even Straetman en die duwt de 1-0 van dichtbij voorbij Coosemans.

71'

Bandé mist
Toch even een stroomstoot. Van Cleemput stuurt Bandé het straatje in met een goeie lange bal. Het Mechelse goudhaantje neemt de bal goed mee, maar stuit op Verhulst.

70' WISSEL

Bob Straetman komt in de plaats van Amine Benchaib

67' WISSEL

Jules Van Cleemput komt in de plaats van Ivan Tomecak

63' WISSEL

Dimitris Kolovos komt in de plaats van Andy Kawaya

62' WISSEL

Steve de Ridder komt in de plaats van Guus Hupperts

65'

Zwakke tweede helft
Ook de tweede helft is in hetzelfde bedje ziek. Veel te slordige passes, weinig animo en nog minder doelgevaar. Komt een van beide ploegen nog tot scoren?

56'

Rits in de armen van Verhulst
Eindelijk nog eens een kans. Bandé vindt de aanstormende Rits, maar die besluit veel te mak in de armen van Davino Verhulst. Hier moet de middenvelder toch beter mee doen.

45'

Tweede helft
Sébastien Delferière heeft de wedstrijd opnieuw op gang gefloten. Wie tapt het best uit een ander vaatje, Lokeren of KV Mechelen?

46'

Rust
Na 45 minuten staat de brilscore nog steeds op het bord op Daknam. Söder en Pedersen tekenden voor de beste kansen in een eerste helft om snel te vergeten.

36'

Kans(je) Lokeren
Söder wringt zich voorbij twee Mechelaars. De bal komt via een gelukje bij Mpati terecht, maar diens schot is beneden alle peil. Neen, deze eerste helft is té slordig om een doelpunt te baren.

26'

Coosemans in actie
Söder antwoordt namens Lokeren. De borstcontrole is prima en ook het schot zeilt knap naar de binnenkant van de verste paal. Coosemens is gelukkig attent. Met een prima parade voorkomt de Mechelen-goalie erger voor zijn ploeg.

24'

Pedersen laat voorsprong liggen
Geen stroomstoot, maar wel een stevig mistaten van Hupperts. Bandé zet Pedersen op weg naar de voorsprong, maar de Deen wringt de kans onbeholpen de nek om. In de nasleep van de fase loopt de KVM-aanvaller ook nog tegen een gele kaart aan.

24' GELE KAART

Gele kaart Nicklas Pedersen

22'

Halweg eerste helft
De wedstrijd is een beetje op zijn gat gevallen. Het tempo is helemaal verdwenen waardoor ook de animo weg is uit de partij. Wie zorgt voor een nieuwe stroomstoot?

16'

Söder wacht net iets te lang
Nu Lokeren. Söder kan alleen richting Coosemans, maar is dan iets te lang bezig zijn schot te wapenen. De knal stuit op een teruggekeerd Mechels been. Hoekschop voor Lokeren, zonder resultaat.

14'

Bandé over
Tomecac toont zich. Eerder had de vleugelverdediger een goede actie in huis, maar was het vervolg minder. Nu is de voorzet voor Bandé wel op maat. De miljoenentransfer van Ajax jast de bal onbesuisd over.

10'

Initiatief Mechelen
Weinig concreet gevaar in de eerste minuten van de wedstrijd, al tonen de bezoekers zich voolopig wel het bedrijvigst. Pedersen versiert een nieuwe corner, zonder resultaaat.

2'

Eerste kans voor KV Mechelen
Malinois mag ei zo na de vroege opener vieren. Pedersen legt de bal in de voeten van Claes, maar die ziet zijn uitstekende plaatsbal wegketsen op de rug van Rassoul. Het leer caprioleert een halve meter naast de kruising.

0'

Aftrap
Het balletje rolt op Daknam. Doet Lokeren iets aan zijn bedenkelijke thuisreputatie of gaat Mechelen voor een eerste winst in Oost-Vlaanderen sind 1999?

Twitter bericht wordt geladen...

14:25 dinsdag 26 december 2017

Zwarte beest
De laatste keer dat KV Mechelen aan de haal mocht gaan met de volle buit op Lokeren, dateert van 13 oktober 1999, of ondertussen al meer dan 18 jaar geleden. Toen werd het, op de 9de speeldag dat seizoen, 0-2 voor KVM, dankzij doelpunten van Tom Caluwé en Joao Elias. Desondanks eindigde Lokeren op het einde van het seizoen voor Mechelen. Lokeren werd uiteindelijk 10de, KVM 11de.

In de laatste 9 matchen die beide teams op Daknam tegen elkaar speelden, wist Mechelen slechts 2 keer een puntje te pakken. Vorig seizoen bleef het 0-0, in de finale van play-off 2 in 2014-2015 werd het 2-2. Benieuwd of Mechelen dit seizoen opnieuw punten weet te pakken. Er is alvast hoop: Lokeren kon nu al zeven thuiswedstrijden op rij niet meer winnen.

14:23 dinsdag 26 december 2017

200ste wedstrijd Seth De Witte
Jubileumwedstrijd voor Mechelen-verdediger Seth De Witte. De kapitein speelt zijn 200ste wedstrijd in eerste klasse voor 'de Maneblussers'. Brengt dit Mechelen extra motivatie?

Beeld belga

14:22 dinsdag 26 december 2017

"Sleutelmatch"
De Mos verwacht vanmiddag wel een boeiende wedstrijd op Daknam. "Het is alleszins een sleutelmatch. Ofwel krijg je een hoop ellende, ofwel eindig je het jaar met een goed gevoel. KV Mechelen moet minstens een punt halen. Maar Maes kent de ploeg natuurlijk goed. Het wordt spannend én moeilijk."

14:17 dinsdag 26 december 2017

Ex-KVM-coach De Mos: "Het wordt link"
"Het wordt link", zegt De Mos. "Nochtans bracht de trainerswissel Ferrera-Jankovic in eerste instantie succes. Er werd gewonnen en een reeksje neergezet. Maar de laatste twee wedstrijden lukt het opnieuw niet. Ik denk dat het billenknijpen zal zijn tot het einde van dit seizoen. Eupen zal ook niet blijven verliezen, en met slechts vijf punten verschil..."

14:15 dinsdag 26 december 2017

Lokeren kijkt wel omhoog
De thuisploeg won enkele dagen geleden nog in Antwerp en kan daardoor met het minste zorgen van start gaan in deze wedstrijd. De Oost-Vlamingen pakten vorige week de scalp van Antwerp (1-2), terwijl Mechelen kansloos onderuit ging tegen Club Brugge (0-3).

14:10 dinsdag 26 december 2017

De opstellingen

14:08 dinsdag 26 december 2017

Lokeren-KV Mechelen
Belangrijke tweede kerstdag voor Lokeren en KV Mechelen. Beide teams hebben er al beter voor gestaan en boeken met een respectievelijke 13de en 15de plek in het klassement maar beter drie belangrijke punten. Wat het straks wordt in dit duel der laag geklasseerden leest u live op deze pagina.