EPA
Volledig scherm
© EPA

Bitcoin stabiliseert na moeilijke kerst

De digitale munt bitcoin lijkt een moeilijke kerst weer te boven te zijn gekomen. De munt behield vandaag zijn koerswinst nadat de handel in de Verenigde Staten weer was begonnen en staat nu weer ruim boven de 15.000 dollar. Vrijdag verloor de cryptomunt in stappen ongeveer 30 procent van zijn waarde en dook zelfs tot net boven de 11.000 dollar. De dagen daarna schommelde de koers op en neer.

5 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    marcel strobbe Inflatie : onbeperkt geld bijdrukken 'out of thin air' Fractioneel bankieren: zoek het op Gehackte bankrekeningen en Visa kaarten : niet meer bij te houden Panama papers, paradise papers : dat geld werd daar niet in een zak afgeleverd, maar wel via de 'gecontroleerde en officiel erkende banken' Is Bitcon het non plus ultra antwoord op alle problemen? Wellicht niet, maar het is in ieder geval 10000 keer beter dan wat er nu bestaat.
  • Willy Petermans

    6 jaar geleden
    Euros en dollars maken deel uit van een piramidespel. Overheden zijn verplicht om ze elke maand bij te drukken tegen steeds hogere snelheid. En de rente staat al op nul, dat kan ook niet meer lager. Bitcoin kan niet bijgedrukt worden. Hoe bescherm je jezelf regen een piramidespel vd overheid. Door er zelf een te maken die nog groter is. Bitcoin maakt nu nog maar 0.01% uit vd totale geldhoeveelheid. Bitcoin kan nog veel hoger gaan.
  • Marcel Strobbe

    6 jaar geleden
    Bitcoin is een pyramide spel en gedoemd om te ontploffen vroeg of laat.
  • Roger Decaluwe

    6 jaar geleden
    Natuurlijk is blockchain en cryptomunten de toekomst, tot spijt van wie het benijdt maar het zal nooit meer verdwijnen, de technologie is te vernieuwend! Heb hier op hln ooit gelezen over een handleiding op bitcoinstarters, die gevolgd en mij ondertussen ook wat cryptomunten aangeschaft! Bv Raiblocks: 7000 transacties per seconde met onmiddelijke transfers en dit zonder transactiekosten!
  • patrick smedts

    6 jaar geleden
    met bitcoin heb je geen banken nodig, geen regering, geen centraal serversysteem en is er geen beperking. dat is het belangrijkste. de koers doet er weinig toe.