Direct naar artikelinhoud

Nog even geduld: volgende week opnieuw 25°C

Nog even geduld: volgende week opnieuw 25°C

Vandaag is fris en wisselvallig met buien, al wordt het in de loop van de dag wel droger vanuit het westen, bij maxima van 14 tot 19 graden. Morgen stijgt het kwik tot maxima rond de 21 graden en is het ook meestal droog. In het weekend stijgt het kwik nog verder, met maxima tot 23 graden. Er is wel vaak veel bewolking met kans op wat lichte neerslag. Begin volgende week krijgen we enkele dagen vrij mooi zomerweer met maxima rond 25 graden, zo meldt het KMI.

Vanmiddag zijn er nog buien mogelijk over het noorden en oosten van het land met daar ook nog kans op een donderslag. Aan de kust en het westen van het land wordt het overwegend droog met stilaan ook meer opklaringen. De wind waait nog meestal matig uit het noordwesten en het blijft nog vrij koel met maxima van 14 tot 16 graden in de Ardennen en van 17 tot 20 graden elders in het land.

Tegen de avond wordt het geleidelijk overal droog en vannacht is het meestal helder of lichtbewolkt. Op het einde van de nacht wordt er wat nevel of lage bewolking gevormd. Het is nog fris met minima van 7 graden in de Ardennen tot 12 graden in het westen van het land.

Morgen krijgen we afwisselend wolkenvelden en opklaringen. In de kuststreek blijft het meestal vrij zonnig en droog, maar in het binnenland kan er in de loop van de dag nog wat lichte regen of een buitje vallen. De wind is eerst overwegend zwak, maar later meestal matig en draait naar het westen tot het noordwesten. Op het einde van de dag en 's avonds worden de opklaringen breder en is het overal droog. Het wordt iets zachter met maxima tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 of 22 graden in het centrum van het land.

Zaterdag zijn er dikwijls veel wolken met tussendoor enkele opklaringen, maar het blijft overwegend droog. Het wordt zachter, met maxima tussen 19 en 23 graden. Zondag is het eerst zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. Later op de dag komen er opklaringen vanaf de kust. Maxima rond 23 graden.

Maandag en dinsdag is het rustig en vrij mooi met zon en wolken. Het wordt warmer met maxima rond 25 graden. Woensdag en donderdag wordt het mogelijk nog iets warmer, maar tegelijk zou ook de kans op buien en onweer opnieuw stijgen.