(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © photo_news

Vrederechters oordelen heel uiteenlopend over boetes NMBS

Vrederechters in ons land oordelen zeer uiteenlopend over de financiële eisen van de NMBS tegenover reizigers die meerdere keren op de trein betrapt werden zonder geldig vervoerbewijs. Dat blijkt uit een analyse door Test-Aankoop van drie vonnissen. De consumentenorganisatie vindt het terecht dat de NMBS dergelijke boetes oplegt, maar vindt ze "vaak buiten proportie".

11 reacties

  • Paul Philippaerts

    6 jaar geleden
    Justitie in Belgie een karikatuur en dat op alle vlakken. De beschermers van de misdaad. Begrijp niet waar de mensen die feiten moeten vaststellen de iever nog hebben om daarmee door te gaan. Als je ziet wat justitie daar dan van maakt.
  • Billy Valcke

    6 jaar geleden
    Ja dat komt door de leugens in de grondwet "elke Belg is gelijk voor de wet".hier niet hoor elkeen doet zijn goesting bij die toga dragers.losbollen zijn het bewijzen genoeg van,elke dag op elk niveau.
  • Willy Van den Houten

    6 jaar geleden
    Ik heb een abonnement en ga dat eens beginnen te tonen met 20 minuten vertraging...
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Testaankoop gaat hiermee zijn boekje te buiten en doet meer en meer aan populisme.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Van zodra dat men bedrijven boetes laat uitdelen loopt het mis.
  1. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    44

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent
  2. HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteerden de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastin­gen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteer­den de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    Hoe presteerde de regering-De Croo de afgelopen 3,5 jaar? Om een volledig overzicht te krijgen wikken en wegen onze politieke journalisten Fleur Mees en Isolde Van den Eynde het beleid van de federale regering en geven ze elk belangrijk departement een uitgebreid rapport. Wie haalde er een buis, wie haalde het met de hakken over de sloot en hoe deed premier De Croo het? Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Van de (weinige) uitblinkers over de ‘zesjes' tot de vier gebuisden: bekijk de rapporten hieronder in detail.