Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). © BELGA

"De verdediging van Theo Francken is verbijsterend"

De verdediging van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) rond de terugkeer van Soedanezen is verbijsterend. Dat vindt Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt. Volgens hem moet elke gedwongen terugkeer worden getoetst aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), dat verbiedt mensen bloot te stellen aan foltering. Bij CD&V is intussen te horen dat Francken "zijn politieke verantwoordelijkheid moet opnemen".

359 reacties

  • Chris Hermans

    6 jaar geleden
    Cd&v zegt dat theo franken zijn verantwoordelijk moet opnemen hahahahaha en CD&V zegt zoiets zwijg toch jongens zouden jullie dat zelf niet beter doen dan de simpele burger leeg te persen als citroenen en waar blijven jullie oplossingen sukkels....adopteer ze he jullie kunnen zelfs amper ons pensioen waarborgen
  • Gerrit Mangé

    6 jaar geleden
    Theo moet de nest opkuisen die de socialisten en Cd&v met de groene in steun door de jaren hebben opgebouwd. Nu zijn er wetten en Theo past ze toe. Ten minste één minister die iets doet voor zijn geld, de rest zit er bij voor spek en bonen en kunnen alleen maar in het nieuws komen door op zijn kap te kakken. Heel zwak. Als hij echt alle illegalen moet oppakken en uitwijzen hebben we treinen nodig,maar dat hebben we al eens meegemaakt.
  • Gerrit Mangé

    6 jaar geleden
    Goe bezig Theo. Doe zo voort. Er zijn veel meer mensen die achter uw beslissingen staan dan tegenstanders. Go Theo go.
  • François Van Oystaeyen

    6 jaar geleden
    Nahima Lanjri en Orry Van Wouwer (onbekend) waarom de verdediging opnemen voor illegale Soedanese gelukzoekers .Dit zal u beiden afgerekend worden bij de volgende verkiezing in Antwerpen.
  • Eddy vandeweyer

    6 jaar geleden
    80% van de bevolking wil Maggie De Block op asiel en migratie, geen populisme, geen leugens, met menselijkheid en verhoudingsgewijs meer teruggestuurd.