© AFP

“Onderzoek gestart naar corruptie in wedstrijd op US Open”

Er is een onderzoek opgestart naar mogelijke corruptie bij de wedstrijd tussen de Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA-15) en de Russische Vitalia Diatchenko (WTA-677) in de eerste ronde van het US Open in New York. Dat kondigde de Tennis Integrity Unit (TIU), de organisatie die strijd voert tegen corruptie in het tenniscircuit, woensdag aan.

“De TIU gaat de informatie onderzoeken en de noodzakelijke beslissingen nemen in verband met deze wedstrijd, die op 30 augustus gespeeld werd”, verklaarde de organisatie in een communiqué. De TIU werd door gokkantoren geïnformeerd dat er abnormaal veel geld ingezet werd op de wedstrijd.

De organisatie benadrukt wel dat de hoge inzet op de wedstrijd niet automatisch in verband gebracht moet worden met corruptie. “Er zijn nog andere redenen dan corruptie waardoor er soms veel gegokt wordt op bepaalde wedstrijden. Zo kunnen bijvoorbeeld een fout ingeschatte quotering, de vorm van de speelsters of de wedstrijdomstandigheden ook een grote rol spelen”, onderlijnt de TIU.

Timea Bacsinszky won de wedstrijd makkelijk in twee sets met 6-1 en 6-1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer