De haven van Antwerpen met op de achtergrond de stad.
Volledig scherm
De haven van Antwerpen met op de achtergrond de stad. © Photo News

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding De Backer: "Drugsaanpak naar Amerikaans model nodig in Antwerpse haven"

Staatssecretaris voor Fraude­bestrijding Philippe De Backer (Open Vld) pleit voor een apart agentschap dat zich specifiek bezighoudt met de steeds heviger wordende drugsproblematiek in en rond de haven van Antwerpen. Maar zo een apart agentschap "heeft weinig zin", zegt het kabinet van justitieminister Koen Geens (CD&V).

32 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    M.A.W. De Backer zegt dat de nva in Antwerpen faalt . Bartje drinkt liever met een gebruiker een cola zero in het Fornuis.
  • Dirk Van den Sande

    6 jaar geleden
    Heeft er iemand al stil gestaan bij het feit dat vooral de GEBRUIKERS ook aangepakt moeten worden!
  • censor

    6 jaar geleden
    Het misdaadsyndicaat zal eerst haar goedkeuring moeten geven..wat zeer twijfelachtig is. Dealers die werkloos worden is volgens genoemd syndicaat niet bevordelijk voor de werkgelegenheid. Ze voelen zich geviseerd. Eerste betoging is aangevraagd. Politie koopt nieuwe camera's om dit te filmen.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Jan Krommentak, ben je ooit al eens in de haven van Antwerpen geweest?
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Dat hij begint met de fiscale fraude eens aan te pakken alle "papers" van de laatste jaren kunnen miljarden opleveren en laat de drugs aan justitie en politie. Doe nu eens eindelijk uw job en stop met al dat gezever. En als ge de fiscale fraude niet wil aanpakken zeg dat dan, dan weten de mensen zeker dat ze op u nooit moeten stemmen.