Minister van Energie Bart Tommelein riep de regering eind september nog op om een serieuze tand bij te steken.
Volledig scherm
Minister van Energie Bart Tommelein riep de regering eind september nog op om een serieuze tand bij te steken. © BELGA

Vlaamse ministers investeren zelf amper in hernieuwbare energie: "Alle miljoenen gaan naar renovatie en isolatie"

Ondanks hun hoge eisen voor hernieuwbare energie dragen de Vlaamse ministers zelf maar beperkt bij. Dat blijkt vandaag uit een rondvraag van Groen-parlementslid Johan Danen, waarover Het Nieuwsblad bericht. Nochtans riep minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) eind september nog op om een serieuze tand bij te steken.

19 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Al het geld gaat naar de vreemdelingen. Wie isoleert wordt bestraft met een hoger kadastraal inkomen en de erop volgende onroerende voorheffing.
  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Als je niet eerst isoleert en renoveert is het nutteloos om vernieuwbare energiebronnen te plaatsen.Is dat niet logisch????
  • walter boelen

    6 jaar geleden
    Dit jaar bij ons in de familie 3 x zonnepaneel problemen ( groene stroom) en telkens ja uw panelen renderen niet maximaal door de bomen van uw buren deze moeten daarom plat bij vader zuster en bij mij is deze vraag binnen gekomen ja groene stroom he leg de daken van appartementen scholen en overheids gebouwen vol daar moeten geen bomen voor sneuvelen
  • SAM Bedfort

    6 jaar geleden
    Ministers investeren helemaal niets. Die isolatie, renovatie, hun hybridewagens en later de zonnepanelen zijn allemaal op kosten van de belastingbetaler.
  • Karel Janssens

    6 jaar geleden
    Ik heb een warmtepomp ,een zonneboiler en zonnepanelen maar ik heb wel eerst voor isolatie gezorgd.Eerst isoleren is dus de boodschap.