Betoging om Theo Francken te steunen heeft weinig succes: amper 5 mensen dagen op

© BELGA

© BELGA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een Facebookgroep heeft opgeroepen om woensdagmorgen om 11.00 uur een betoging te houden om steun te betuigen aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. Er is echter geen officiële aanvraag ingediend voor een manifestatie. De opkomst is echter minimaal. Amper een vijftal mensen daagden op.

Wle, lbo

In een post in de Facebookgroep “LES BELGES SOUTIENNENT THEO FRANCKEN CONTRE LES MIGRANTS” wordt opgeroepen om aan het Centraal Station te verzamelen, om 11.00 uur. Dat meldt de krant La Libre Belgique. De Brusselse lokale politie heeft weet van de oproep maar heeft geen aanvraag gekregen voor de manifestatie. De initiatiefnemer zegt dat het om een “spontane” betoging gaat, die niet is aangevraagd.

© BELGA

LEES OOK. Vertrouweling van premier Michel: “Met Francken hebben we de grens bereikt van wat tolereerbaar is”

Het lijkt erop de de oproep, in de groep met 1.400 leden, weinig teweeg heeft gebracht. Een journalist van La Libre merkte ter plaatse dat er zo goed als niemand kwam opdagen. Een vijftal actievoerders verzamelde zich rond één bord. De politie vroeg hen waarom ze de autoriteiten niet op de hoogte hadden gebracht. Daarop zouden ze hebben geantwoord dat het slechts om een bijeenkomst van vrienden ging.

De politie liet vanmorgen weten dat er geen aanvraag was ingediend voor de manifestatie. “We proberen nu contact te leggen met de organisatoren om te peilen wat hun bedoelingen zijn”, zegt commissaris Olivier Slosse van de Brusselse politie. “Sowieso zullen we de nodige mensen voorzien om de manifestatie te omkaderen. Als we op voorhand geen contact kunnen hebben met de organisatoren, zal dat ter plaatse gebeuren. Voorlopig hebben we nog geen idee van de te verwachten opkomst.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen