© Photo News

Transfergekte is begonnen: Liverpool breekt record om verdediger in huis te halen

Nog enkele dagen en dan opent de wintertransfermarkt officieel zijn deuren. De geruchtenmolen draait uiteraard op volle toeren en in Engeland zijn ze al zeker van één peperdure transfer. Liverpool heeft (eindelijk) een akkoord voor de komst van centrale verdediger Virgil van Dijk.

vtvn

Het gerucht dat de Nederlander weg wilde bij Southampton deed al maanden de ronde. Afgelopen zomer zou hij zelfs een transferverzoek ingediend hebben en nog geweigerd hebben om met de groep te trainen. Vooral Liverpool, Chelsea en Manchester City toonden serieuze interesse in de 26 jarige Oranje-speler, maar de Reds werden op de vingers getikt voor contacten met Van Dijk zonder dat de Saints daar iets vanaf wisten. De club van Simon Mignolet, die toen 67,5 miljoen euro wilde betalen, zette zijn zoektocht naar een akkoord dan ook stop en excuseerde zich.

Nu verhuist Van Dijk dus toch naar Anfield. The Telegraph pakt woensdag groot uit met het nieuws dat Liverpool en Southampton akkoord zouden zijn over een peperdure transfer. Dat werd niet veel later bevestigd door andere kranten, zoals The Mirror en Liverpool Echo, en beide clubs kondigden de transfer woensdag nog aan zodat Van Dijk op 1 januari van club kan veranderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Recordsom

De Reds zouden volgens de Britse media 75 miljoen pond (bijna 85 miljoen euro) op tafel leggen voor de Nederlander. Meteen goed voor een recordsom voor een verdediger. Dat record stond sinds vorige zomer op naam van Kyle Walker, die voor 60 miljoen verhuisde van Tottenham naar Man City. Het zou ook de op één na duurste Engelse transfer ooit zijn, gelijkwaardig aan die van Romelu Lukaku.

Van Dijk zou bij de Saints zo’n 200.000 euro per week kunnen verdienen en heeft zijn droom om samen te kunnen werken met Liverpool-coach Jürgen Klopp nooit onder stoelen of banken gestoken. De Reds kunnen een verdediger van zijn formaat ook goed gebruiken want ze kregen dit seizoen al 23 doelpunten tegen in 20 wedstrijden. Daarmee heeft Liverpool pas de op vijf na beste defensie in de Premier League.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal