Wint na Stan Van Samang opnieuw Leuvenaar ‘Steracteur Sterartiest’? Wel als het aan Dries Mertens ligt

© foto’s Siegfried De Doncker

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Siegfried De Doncker (28), de Leuvense acteur die naam maakte in het Ketnetprogramma Helden, neemt het op tegen Tinne Oltmans (25) om het allerlaatste plekje in de finale van ‘Steracteur Sterartiest’ te veroveren. Na Stan Van Samang maakt dus opnieuw een Leuvenaar kans om het programma te winnen.

Julie Putseys

Het is nu de tweede keer op slechts twee weken tijd dat een Leuvenaar het zo ver schopt in een zangprogramma: vorige week werd Luka Cruysberghs (17) uit Wijgmaal nog verkozen tot de ‘Voice van Vlaanderen’, en nu dingt de Leuvense acteur Siegfried De Doncker (28) naar de grote prijs in het showbizzprogramma ‘Steracteur sterartiest’.

Leuven is dan ook een stad die creativiteit aanwakkert, vindt Sieg. “Ik zie Leuven doodgraag. Het is een veilige stad om allerlei dingen uit te proberen”, zegt hij. “Ik heb heel veel vrienden die hun eigen winkel hebben, bijvoorbeeld, en creatief bezig zijn.” Naast z'n leven in het Leuvense, is hij ook z'n familie en omgeving dankbaar. “Ik heb een goede opvoeding gehad en veel kansen gekregen. Maar ik heb er ook echt voor gevochten.”

Als Sieg wint, geeft Één 10.000 euro aan het goede doel naar zijn keuze.

“Ik heb gekozen voor het Expertisecentrum dementie Vlaanderen omdat mijn omaatje dement is. De diagnose kwam een tweetal jaar geleden. Toevallig is ze morgen ook jarig - ze wordt 83 - dus het zou heel mooi zou als ik dan zou winnen.”

Stemmen ronselen

Ondertussen is Sieg volop stemmen aan het ronselen. Daarbij krijgt hij steun uit alle hoeken, zelfs van Rode Duivel Dries Mertens, die een filmpje maakte op Instagram en opriep om te stemmen voor Sieg. “Als je aan een wedstrijd meedoet, wil je altijd ergens wel winnen”, geeft Sieg toe. “Ik heb een gezonde dosis vechtlust. Maar het zal niet gemakkelijk zijn, met zo’n sterke tegenstander als Tinne.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de eerste keer sinds het begin van zijn deelname, is hij nogal nerveus. “Ik heb vannacht heel slecht geslapen door de stress. In het begin viel dat goed mee, omdat ik niets te verliezen had. En nu zit ik ineens in de finale. Dat had ik echt nooit kunnen voorspellen.”

Nu hij het zover geschopt heeft in het programma, krijgt hij regelmatig de vraag of hij een zangcarrière ambieert, maar het showbizz-manusje-van-alles wil zich niet vastpinnen. “We zien wel”, klinkt het. De knappe Leuvenaar, leerkracht lichamelijke opvoeding van opleiding, is bekend geworden door zijn rol in het Ketnetprogramma Helden - en de twee films die erop volgden, was te zien in ‘Vlaanderen Vakantieland’ en werd dit najaar het gezicht van het Vitayaprogramma ‘Een Frisse Start’. In ieder geval is Sieg van plan zich goed te amuseren vanavond. “Er komen heel veel vrienden en familieleden naar de finale kijken. En voor de eerste keer zullen mijn ouders samen het publiek zitten. Ik kijk ernaar uit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen