Florian Van Eenoo photonews
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo photonews

Torenkraan valt tegen appartementsgebouw in Nieuwpoort: vrouw (75) komt om, drie gewonden

StormweerDoor hevige rukwinden is in Nieuwpoort een torenkraan omvergewaaid. Het gevaarte bracht zware schade toe aan Residentie Mosselbank. Onder het puin werd het lichaam van een 75-jarige vrouw aangetroffen. Drie andere bewoners raakten gewond. De torenkraan zal vandaag verwijderd worden. Het gemeentelijk rampenplan is inmiddels niet meer van kracht.

95 reacties

  • x x

    6 jaar geleden
    De reactie van die aannemer "voor mij komt het door het weer" is hallucinant. Ik was er sinds 12 november 100% zeker van dat dat ding ging omvallen als ze daar zo bleef staan en als zoiets niet tegen een windstoot van 150km /uur kan dan is dat gewoon schuldig verzuim. windstoten van 100km/uur is niets meer dan "gewoon" aan de kust. Het mag niets kosten en moet massa's geld opbrengen, dat is de filosofie van die aannemers.
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Rond 12 november had men al een probleem met die kraan. Hij werd toen vastgedraaid. Er moet altijd een dode vallen vooraleer men in actie treedt.
  • Vera Verscheuren

    6 jaar geleden
    Bouwen bouwen bouwen, staan daar nog geen appartementen genoeg?
  • Gert De Vries

    6 jaar geleden
    Stond die torenkraan dan net voor het vallen met de zwenkarm evenwijdig aan de zee, waaruit normaal de wind dan waaide ? Aan de schade zou je denken van wel. Met de rem los en een wind vanuit zee, had de zwenkarm boven de Meeuwenlaan (landinwaarts) moeten hangen, in de windrichting.
  • chris Westerfield

    6 jaar geleden
    Vermoed dat de kraan niet windvrij stond dan kun je er nog zon dikke fundering tegen aan gooien maar las hier al meerdere keren dat de arm niet met de wind mee stond dan gaat ie wrikken op de fundering dus ben wel benieuwd wat het was 100 km wind moeten ze zowizo ruimschoots moeten hebben maar niet wind vrij dan gaat hij wiebelen op de fundering of onderwagen