Een Tibetaanse boeddhistische monnik  in India bidt in de richting van het raam waarachter de Dalai Lama een religieuze toespraak houdt in de tempel van Dharmsala, India. Archieffoto.
Volledig scherm
Een Tibetaanse boeddhistische monnik in India bidt in de richting van het raam waarachter de Dalai Lama een religieuze toespraak houdt in de tempel van Dharmsala, India. Archieffoto. © AP

Tibetaan steekt zichzelf in brand om aandacht te vragen voor verslechterende situatie in Tibet

Een Tibetaan heeft zichzelf op straat in brand gestoken. De man, een voormalige monnik, is daardoor om het leven gekomen. 

4 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    China heeft één van de beste wetgeving op het gebied van de bescherming van minderheden. Eén probleempje: deze wet wordt nooit toegepast.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Vanaf de overname van de Macht door Mao is er een constante in het beleid van China: Alle minderheden uitroeien tot er alleen nog Han Chinezen zijn in China. China beschouwt ook elke Han chinees gelijk waar in de wereld als Chinees behorende tot het grote huidige Chinese rijk. Als hij de Chinese nationaliteit heeft of niet is niet belangrijk.
  • mike dobbels

    6 jaar geleden
    nu zal er veel veranderen,,,,
  • Renée Schietekat

    6 jaar geleden
    Nou ja, volgens onze regering niks mis mee. Ze kennen maar al te best het gebrek aan mensenrechten in China en Tibet. Maar hé, money makes the worl go round.