Drie verdiepingen van de residentie zijn onbewoonbaar verklaard. Ook meerdere auto's werden vernield.
Volledig scherm
Drie verdiepingen van de residentie zijn onbewoonbaar verklaard. Ook meerdere auto's werden vernield. © Florian Van Eenoo Photonews

IN BEELD. Zo groot is ravage in Nieuwpoort: "Lijkt wel beschoten building uit de oorlog"

De schade is groot aan het flatgebouw in Nieuwpoort waartegen gisteravond een torenkraan is gevallen. Een krachtige windstoot blies het werktuig tegen residentie Mosselbank. De betonblokken boorden zich in het gebouw en richtten een enorme ravage aan. Bij het ongeval kwam een 75-jarige vrouw om het leven. Haar man verkeert in kritieke toestand. 

28 reacties

  • sandra fleurinck

    6 jaar geleden
    Als de bouwwerfstil ligt voor paar weken of maanden zouden ze die kraan moeten neerhalen om zulke ongevallen te vermijden als er stormwinden voorspeld zijn
  • Luc Deblonde

    6 jaar geleden
    Eric Brack, betonnen ballastblokken wegen samen duizenden kilo's. Je vergelijking loopt ietwat mank, ook heb je het effect van de versnelling in de val van de kraan door de zwaartekracht en de windsnelheid. Gewicht van de gebruikte materialen hebben geen rechtstreekse verhouding met de stevigheid van de constructie.
  • eric brack

    6 jaar geleden
    daaraan zie je dat de gebouwen tegenwoordig uit wat isolatieplaten en wat net uitgerekend beton bestaat, bij het minste stootje heb je al brokken. En dat alles aan woekerprijzen.
  • Xenia Jacobs

    6 jaar geleden
    Kraan,vergeten los te zetten voor het bouwverlof.moet altijd kunnen meedraaien met windrichting.menselijke fout,wel erg voor slachtoffers.
  • jean-pierre maes

    6 jaar geleden
    zijn we niet verplicht om opelke bouwwerf een intern veiligheidadviseur t hebben of zij er uitzonderingen zoals nog al eens(meestal)