© Jack&Jones

Zo vind je een blazer die perfect past

De kleren maken écht de man, geloof ons. Een stijlvolle blazer straalt pure klasse uit en kan je met bijna je hele garderobe combineren. De perfecte blazer? Die vind je zo!

cityfashion

Begin bij de schouders

Wanneer je een blazer koopt, moet je rekening houden met een aantal belangrijke punten. Zowel je lichaamsbouw als de snit van je blazer geven een goed beeld van de perfecte blazer.

Begin bij je schouders, die geven een goede indicatie van de pasvorm. De naad van de mouwen moet beginnen waar je schouders stoppen (vanaf je hand gezien). Beweeg je armen een paar keer op en neer zodat je blazer niet te strak (en dus oncomfortabel) of te groot oogt.

Tip: koop je blazer nooit groter omdat je denkt dat je schouders dan breder lijken. Een te grote blazer is een rasechte modemisser!

De juiste lengte én mouwen

Kies voor een blazer die gecentreerd is, dat staat een stuk chiquer dan een recht, vormeloos model. Als je weet dat de knoop van je broek iets onder je navel moet eindigen, vind je sneller de perfecte lengte.

Ben je wat kleiner van gestalte, dan mag je blazer namelijk eindigen ter hoogte van het middenpunt van je ritssluiting. Grote mannen kiezen best voor een langer exemplaar waar je hemd niet onderuit komt, ongeveer tot aan het beginpunt van je rits.

En de mouwen? Even rekenen: zo’n drie tot vier cm extra stof vanaf je polsen geteld. Ze moeten dus over je pols, net tot aan de rand van je handpalm vallen.

Zo blijft je hemd een hele dag in je broek zitten

© Jack & Jones

Een mooi hemd blijft een essential voor een stijlvolle look. Toch kan het gebeuren dat je hemd doorheen de dag omhoog kruipt, wat al snel “slonzig” overkomt. Met deze tips blijft je hemd een hele dag in je broek zitten!

Kies (en pas!) het juiste hemd

Een hemd dat voor de helft uit je broek hangt is allesbehalve ‘put together’. Kies daarom een hemd dat zo goed mogelijk aansluit op je taille. Een ‘slimfit’ blijft beter zitten dan een recht model. Zorg ervoor dat je hemd ook zeker lang genoeg is. Een 7-tal cm, gerekend vanaf je broeksriem, is ideaal.

Het is misschien niet je sterkste kant, maar probeer toch zoveel mogelijk verschillende hemden te passen. Ga passen met een geklede broek, dan weet je meteen of het hemd geschikt is voor deze look. Hanteer de juiste volgorde: trek eerst je overhemd aan, dan pas je broek.

Vouwen voor beginnersZit je hemd wat los aan je taille? Probeer dan de military tuck (al klinkt dit veel moeilijker dan het eigenlijk is). Je creëert een diagonale vouw waarbij je de zijnaden aan beide kanten kan “oprollen”. De twee flappen van je hemd trek je naar achter die je vervolgens in je broek kan stoppen.Geen zin in het betere vouwwerk? Bretellen zijn je redder in nood. In plaats van ze aan je broek vast te maken, maak je ze lang genoeg en bevestig je ze aan, jawel, je sokken en de onderkant van je hemd. Nooit meer last van een overhemd dat uit je broek komt! Tip: Stop nooit, maar dan ook nooit, je hemd in je boxershort. Ondergoed durft wel eens omhoog kruipen… .Weg stijlvolle outfit.

Zo draag je je riem op de juiste manier

© Jack & Jones

Een riem enkel een handig gebruiksvoorwerp? Think again. Een riem kan je outfit een stuk stijlvoller maken in een handomdraai. Zo draag je je riem op de juiste manier!

De riem zélf

Je riem stijlvol dragen? Dat begint bij… inderdaad, de juiste riem kiezen. Let erop dat je gesp aan de linkerkant zit, anders heb je iets te gretig op de vrouwenafdeling geshopt. De gemiddelde riem heeft vijf gaatjes die een belangrijke maat-indicatie kunnen geven. Basseer je bij het passen op het middelte gaatje. Wanneer je je riem op dit gaatje vastpint, zou de flap van je riem door de eerste lus van je broek moeten passen.Lukt dit niet? Dan is je riem te groot of te klein.

Tip: een te grote riem kun je meestal nog op maat laten maken bij de schoenmaker of in de winkel waar je de riem koopt.

Je riem als onderdeel van je outfit

Je riem mag gerust dienst doen als blikvanger van je outfit. Probeer toch een bepaalde compositie in je achterhoofd te houden. Match je riem met de kleur van je schoenen en de rest van je outfit. Cognac accessoires bij een blauw pak bijvoorbeeld! Niet alleen de kleur, ook het materiaal van je riem is belangrijk. Een stoffen riem staat veel sportiever dan een glad exemplaar uit leer, dus houd je riem in dezelfde stijl als die van je outfit.

Laten zien of niet?

Bekijk (en behandel!) je riem als een duurzaam accessoire. Een casual of nette look met een hemd? Dan mag je riem gerust wat buitenlucht zien. Ook als je een (baggy) jeans draagt gecombineerd met een T-shirt mag je gerust je stoere riem tonen. Toch zijn er situaties dat je riem beter bedekt blijft onder je trui. Te simpele riemen die geen meerwaarde geven aan je outfit hoef je echt niet te tonen. Om nog maar te zwijgen over lichtjes versleten exemplaren... .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle