© JVDP

© JVDP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Voorbijganger krijgt kogel in been tijdens schietpartij in café

In Antwerpen is woensdagavond een schietpartij geweest op de hoek van de Van Kerckhovenstraat en de Gasstraat. Getuigen hoorden verschillende schoten die vanuit een café kwamen en naar buiten werden afgevuurd. Het slachtoffer is een toevallige voorbijganger.

sare

Aanleiding van het incident zou een handgemeen geweest zijn een paar dagen eerder tussen een 34 jarige Armeense man en drie onbekende Azerbeidzjanen. Hierbij kwam een kennis van de Armeense man, een vijftigjarige man van Turkse origine, tussen.

Volgens de verklaring van de man die eerder tussenkwam, zou hij gisterenavond de drie Azerbeidzjanen terug tegen het lijf gelopen zijn. Het kwam opnieuw tot een dispuut, waarbij één van de drie Azerbeidzjanen een mes zou getoond hebben. Vervolgens zijn de drie vertrokken. Enkele ogenblikken later echter kwam één van de drie terug met een vuurwapen waarmee hij meermaals in de richting van de vijftigjarige man heeft geschoten. Deze werd niet geraakt, doch een passant werd geraakt in het bovenbeen. Het slachtoffer betreft een 56 jarige man, tevens van Turkse origine. Hij ligt in het ziekenhuis.

De politie spoort de verdachten op en de federale gerechtelijke politie van Antwerpen zet het onderzoek verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER