Mathias Mariën
Volledig scherm
© Mathias Mariën

VIDEO: Nieuwe beelden tonen enorme schade aan flatgebouwen Nieuwpoort: “Verschrikkelijk”

Op nieuwe beelden is duidelijk te zien dat de ramp met de torenkraan in Nieuwpoort nóg catastrofaler had kunnen aflopen. 

6 reacties

  • Georges Spildooren

    6 jaar geleden
    Normaal gezien als men de kraan onbemand achterlaat worden de zwenkremmen los gezet zodat de kraan zich in de windrichting kan plaatsen,of het moet zijn dat indien de remmen vast staan dat er een beveiliging op staat dat bij en bepaalde windsnelheid de zwenkrem los gooit,ook moet men weten dat de draaicirkel moet gevrijwaard zijn, dit zou dus eigenlijk nooit mogen gebeurt zijn
  • Freddy Madou

    6 jaar geleden
    De kraanman van deze kraan maakt hier een kapitale fout rem niet los gezet met alle gevolgen van dien ,en daar kan de aannemer niets aan doen ,natuurlijk zal hij verantwoordelijk gesteld worden .
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Een kraan staat nooit volledig vast die moet kunnen meedraaien en bewegen dat weet iedereen maar men moet wel op voorhand berekenen waartegen die bestand is en als ze losslaat welke omvang er nodig is rondom daar moet je geen aannemer voor zijn!
  • Marc Uytdewilgen

    6 jaar geleden
    En de aannemer hij stond erbij en keek er naar...en dacht.mijn verzekering zal wel alles betalen..maar mensenlevens zijn onbetaalbaar..
  • Dominique Vandoninck

    6 jaar geleden
    Kraan moet niet vast maar Los staan Om vrij te kunnen bewegen naar de windrichting