Vertommen
Volledig scherm
© Vertommen

Boetes voor dronken fietsers? Niet iedereen is akkoord

De Gentse politie betrapte dinsdagochtend acht dronken fietsers en nam hun fiets voor zes uur af. Maar de zware boetes voor de fietsers worden niet overal enthousiast onthaald. Volgens de Ouders van Verongelukte Kinderen is het geen goed idee om dronken fietsers even zwaar te straffen als dronken autobestuurders.

206 reacties

  • Thomas Anderson

    6 jaar geleden
    Ze moeten weer beschermd worden kan je dan nog fiets noemen iets met een motor in die 45 loopt ?
  • werner bal

    6 jaar geleden
    Het word tijd dat ze de fietsers eens hard aan pakken ze denken dat ze alles mogen op de baan en bij een ongeval is het altijd de automobilist die de schuld krijgt het excuus is altijd het is een zwakke weg gebruiker fietsers hou u aan de weg code !
  • ANDRE VRANCKX

    6 jaar geleden
    Niemand meer op café of naar een volks evenement waar traditioneel in Vlaanderen bier bij hoort. Iedereen braaf thuis voor tv, liefst met buren die een andere onbegrijpbare taal spreken. Dan is er geen gevaar voor een ééndrachtige machtige volksgroep die wel eens in opstand zou kunnen komen tegen de uitbuiting.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Hoog tijd voor een nultolerantie en heel strenge controles met zware boetes. Dit voor ieder soort voertuig. Dan weten we wat we er aan hebben. Niemand zal nog durven, een paar diehards niet te na gesproken. Geen ongevallen meer met bestuurders onder invloed. Bijna geen boetes meer. En waarschijnlijk een terugval van het restaurant en cafébezoek. Mensenlevens gaan voor op alles.
  • Marten van Hoorn

    6 jaar geleden
    @Roland Meirsman: ik ben gedeeltelijk akkoord met je: 1. de verkeersregels zijn duidelijk. 2. zowel een fiets, als een paard wordt als 'voertuig' beschouwd. ECHTER: met de impact van ongelukken met de verschillende voertuigen dient rekening gehouden worden, dit is helaas 'a la tête de client' volgens de visie van de rechter. Dit dient zoveel mogelijk voorkomen te worden