AP
Volledig scherm
© AP

Wordt Soedanees ondanks belofte van regering toch teruggestuurd? Francken: "Vlucht 'on hold' gezet"

Vorige week verklaarde de regering dat ons land geen Soedanezen meer zou uitwijzen, maar volgens de advocaat van een Soedanese man is dat wel het geval. Zijn cliënt zou morgen op een vliegtuig naar Egypte gezet worden, een buurland van Soedan waar de man van afkomstig is. Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert dat de geplande vlucht tijdelijk opgeschort wordt.

168 reacties

  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Debeul, toepasselijke naam overigens, kijk maar eens rond genoeg verdoken armoede rondom maar dat zijn dan maar autochtonen hé, die mogen volgens jou honger lijden om vreemden een beter leven te geven of geef jij ze een boterham?Denk het niet, volgens jouw posts ben je maar in één richting harteloos: voor Vlaams/eigen volk...mogelijk zelfs jouw volk niet, hé?
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Maar een oude vrouw met 800 euro pensioen die uit haar huis gezet word en zelfs geen sociale woning krijgt dat is geen probleem.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Nog duizenden te gaan..
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    De echte armen wil Arthur ook niet mochten ze naar hier geraken. Ik wil gerust een boterham delen met iemand die niets te eten heeft. Zoals Jambon zegt, we zijn allemaal mensen, al had Jambon het over natuurlijk iets anders.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Al die roeptoeters hier: als soedanezen mogen komen omdat francken wordt verboden om de wet toe te passen: zijn jullie bereid om honger te lijden om de miljoenen afrikanen te onderhouden die nu al klaarstaan om op jullie rug een 'beter leven' te krijgen?Uitgeprocedeerden terugsturen naar waar ze vandaan kwamen: egypte in dit geval en daarmee uit! De échte armen geraken niet hier, tenzij gesponsord door ngo's en andere criminelen!