nalatenschap
Volledig scherm
nalatenschap © Shutterstock

Welke impact heeft het nieuwe erfrecht op uw nalatenschap?

GeldVanaf 1 september 2018 geldt het nieuwe erfrecht. Dat geeft u meer vrijheid om uw nalatenschap zelf te regelen. Had u al een testament opgesteld, dan is nu het moment om één en ander bij te sturen. Wilt u binnenkort uw erfenis plannen, dan houdt u best al rekening met de nieuwe regels.

48 reacties

  • Tom Soreyn

    6 jaar geleden
    Onlangs ook brief van erfenis gekregen. 65 procent gaat naar moeder staat. 2 eigendommen moeten nog verkocht worden maar de staat eist al hun volledig deel op door schatting v d eigendommen. De erfgenamen moeten het bedrag dat ze tekort komen direct ophoesten. Kan je het niet ? Geen probleem 8 procent intresten betalen en moeder staat is tevreden ...
  • philippe decock

    6 jaar geleden
    Erfrecht in Belgie = gelegaliseerde diefstal.
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Onlangs geërfd van een onkel. Die man heeft sober geleefd,alleen de rook van de schouw ging buiten.Niet uit gierigheid,maar uit ingebakken soberheid. Van het +- 1 miljoen ging er 560000euro naar vadertje staat! En vervolgens in de zakken van....naar Panama?
  • Gregoor Vogels

    6 jaar geleden
    De referentiebedragen voor de successiebedragen werden nooit aangepast ! Die moeten dringend verdubbeld worden: 2% voor bedragen tot 100.000 Euro ipv 50.000 Euro, 9% voor bedragen tot 500.000 Euro ipv 250.000 Euro en 27% boven de 500.000 Euro ipv 250.000 Euro. Die bedragen zijn al decenia niet aangepast, en dus in nadeel van de burgers!!! Politici hebben Veelal vennootschappen want die vallen buiten de successierechten aub!
  • Mario van Hecke

    6 jaar geleden
    Joris en Elvis,volgens jullie mag een ouder dus niets meer sparen voor zn kinderen zodat ze het een beetje beter gaan hebben in de slechte tyden die we tegemoet gaan?jullie hebben geen kids zeker.