Amerikaans veiligheidsadviseur H.R. McMaster.
Volledig scherm
Amerikaans veiligheidsadviseur H.R. McMaster. © REUTERS

VS en Israël sluiten geheime deal tegen "Iraanse dreiging"

De Verenigde Staten en Israël hebben een geheime deal gesloten voor volledige samenwerking gericht tegen Iran. Dat meldde donderdag de Israëlische zender Channel 10 en wordt vrijdag besproken in Israëlische media. Volgens het tv-bericht werd het 'memorandum of understanding' op 12 december in het Witte Huis ondertekend door de veiligheidsadviseurs H.R. McMaster en Meir Ben-Shabbat.

11 reacties

  • Dick DECOCK

    6 jaar geleden
    Zo geheim was het dus niet.
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    En ondertussen breid Israël zijn kolonies uit op Palestijns gebied en lapt zijn laars aan de UN resoluties en het Oslo akkoord. Wie is hier de agressor ?
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    De enige twee landen met gezond verstand die het gevaar van deze moslimextremistische terroristenstaat inzien en gelukkig voor de rest van de wereld actie zullen ondernermen.
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Dus Israhel en de Vheks gaan landen die geen problemen hebben met Iran, een probleem aanpraten en met een angst opzadelen die ze niet eens hadden.
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    allez zeg, weeral oorlogstoken en geen klein beetje ! wat heeft Iran nu weeral verkeerd gedaan ? moet dat land nu ook kapotgegooid worden ? oorlogszuchtig usa en mossad, niet vies van vuile politiek ! Moet Syrië nu ook nog altijd kapot ? ik ben er zeker van dat isis ook een gehiem wapen was van mossad + usa, dank aan Rusland voor het grote opkuisen ervan ! hopelijk komen ze nooit terug maar ....