Belga

Brussels Airlines rondt kaap van 9 miljoen passagiers

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines had eerder dit jaar al laten verstaan te mikken op 9 miljoen passagiers en dat zal nu ook een feit zijn. Dat zegt de maatschappij zelf in een persbericht waarin ze terugkijkt op "een positieve vijftiende verjaardag".

Brussels Airlines is ontstaan na het faillissement van Sabena, eerst onder de naam SN Brussels Airlines. De maatschappij is sinds eind 2016 voor de volle 100% eigendom van het Duitse Lufthansa maar stelt zich wel voor als "gesterkt door 80 jaar Belgische luchtvaartexpertise".

Vorig jaar telde Brussels Airlines 7,7 miljoen passagiers, dit jaar zullen het er 9 miljoen zijn. De maatschappij zegt in 2017 elke maand meer passagiers te hebben getransporteerd dan in dezelfde maand vorig jaar.

Expansie

De groei kwam er ondermeer door nieuwe bestemmingen, zoals Mumbai in Indië, de eerste Brussels Airlines bestemming in Azië. Alles samen kondigde Brussels Airlines dit jaar 26 nieuwe bestemmingen aan, dat is de grootste netwerkexpansie ooit.

Brussels Airlines integreerde eind oktober ook de activiteiten van Thomas Cook. Brussels Airlines werkte al langer samen met die touroperator, die tot voor kort zijn eigen vliegtuigen had. Maar die zijn nu overgenomen door Brussels Airlines zelf. Door die integratie kwamen er heel wat mediterrane en Noord-Afrikaanse bestemmingen bij in het aanbod van de luchtvaartmaatschappij.

Als alle aangekondigde verbindingen een feit zijn, zal Brussels Airlines 122 bestemmingen aandoen.

Meest gelezen