Kerststal op Grote Markt weer compleet met terugkeer kindje Jezus

© jimmy kets

De kerststal op de Brusselse Grote Markt is weer compleet nu kindje Jezus opnieuw in zijn kribbe ligt. Dat meldt de Brusselse burgemeester Philippe Close op Twitter.

Afgelopen nacht was het beeld van het kerstenkind uit de kerststal verdwenen, vermoedelijk het werk van vandalen. Brussels schepen van cultuur Karine Lalieux liet daarop weten dat er voor vervanging zou gezorgd worden, wat intussen gebeurd is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wie er verantwoordelijk is voor de diefstal van het oorspronkelijke beeld, is nog niet duidelijk. De Brusselse politie heeft een onderzoek ingesteld. Ook in 2014 verdween het Jezus-beeldje uit de kerststal. Toen was dat het werk van actievoerders die protesteerden tegen het beleid van de regering-Michel. Of het ditmaal ook om een protestactie gaat, dan wel om louter vandalisme, is nog niet duidelijk. Minstens is in de kerststal geen boodschap achtergelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen