Donald Trump en Angela Merkel, glimlachend voor de camera's.
Volledig scherm
Donald Trump en Angela Merkel, glimlachend voor de camera's. © Getty Images

"Telefoongesprek tussen Merkel en Trump veroorzaakte irritatie bij beide regeringen"

Een van de eerste telefoongesprekken tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Amerikaanse president Donald Trump heeft begin dit jaar tot fricties geleid tussen de regeringen van beide landen. Dat blijkt uit een reconstructie van de Amerikaanse krant New York Times. Onder meer Trumps gebrekkige kennis over de Oekraïne-crisis heeft tot wrevel geleid.

18 reacties

  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Zouden de Trump aanhangers hem in 2018 ook zo blijven verdedigen? :). Zijn eigen veters binden is voor Trump al moeilijk genoeg. Laat staan dat hij iets afweet van de wereldpolitiek, de mafkees.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Over welke onderwerpen is Trumps kennnis niét gebrekkig? Hij wist zelfs niet dat de Maagdeneilanden bij de VS horen!
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Maar als het morgen fout loopt (en dat wordt meer en meer waarschijnlijk) dan gaan Merkel en Macron bleiten om hulp bij diezelfde Trump! De VS kan Rusland aan - in tegenstelling tot de EU - dus Oekraïne is voor hen geen echte prioriteit. Van zodra de VS in conflict geraakt met China, eet Rusland ons op, zwak en weerloos als wij zijn, dank zij de o zo intelligente politici van ons!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Oei, oei, hij weet iets minder van Oekraïne, een schandaal! Want onze Europese leiders kennen en weten ALLES over IEDEREEN! Of zou het kunnen dat Merkel zich heeft voorbereid om over Oekraïne te praten zonder vooraf melding te maken? Zou Merkel kunnen meepraten over Canada als Trump het haar "out of the blue" moest vragen? En nog steeds geloven mensen dergelijke verzinsels, zum kotzen!
  • Johny Lapeire

    6 jaar geleden
    Het gepeupel kan weer garen spinnen met het fake news dat men publiceert, alsof de top presidenten aan de pers meedelen wat Ze onder elkaar zeggen, Trump zal het zeker niet zeggen en Merkel blijft stil de laatste tijd, maar de leugenpers moet hun anti Trump kwijt maar het loopt de spuigaten uit.