Opschudding tijdens debat met Sven Gatz: bejaarde man hardhandig aangepakt

Tijdens een debat tussen een Marokkaanse minister en Vlaams minister van Cultuur en Brussel Sven Gatz (Open Vld) is een 76-jarige man dinsdagavond op een hardhandige manier buitengezet. De bejaarde Marokkaanse Belg wou bij de vragenronde de micro niet doorgeven om zijn persoonlijk verhaal te kunnen vertellen. Daarop beval de Marokkaanse minister zijn veiligheidsagenten om de man uit de zaal te verwijderen.

nadb

Het debat - dat over integratie en samenleven ging - vond plaats in het prestigieuze The Hotel op de Waterloolaan in Brussel. De Marokkaanse minister Anis Birou, bevoegd voor zijn landgenoten in het buitenland, voerde een debat met minister Sven Gatz.

Toen bij de vragenronde een 76-jarige Marokkaanse Brusselaar het woord kreeg, vertelde hij over het faillissement van zijn zaak in Brussel. Hij zei dat hij ook problemen had met een Marokkaanse bank, die ook al zijn huis in Marokko in beslag zou genomen hebben. Dat schrijft La Capitale.

Toen de man nadien te horen kreeg dat zijn persoonlijke verhaal niet aan de orde was, weigerde hij de microfoon nog door te geven. Daarop pakten de veiligheidsdiensten van de Marokkaanse minister de man op een hardhandige manier aan om hem uit de zaal te zetten. Terwijl de bejaarde man zich probeerde te verzetten, namen omstaanders het op voor hem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen