BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgische lonen gaan er in 2018 amper op vooruit

Het reële loon van Belgische werknemers gaat er volgend jaar met amper 0,1 procent op vooruit. Dat blijkt uit cijfers die de Britse vakbond TUC op zijn website heeft geplaatst. Ons land bengelt daarmee helemaal onderaan het Europese klassement, al doen Zwitserland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk nog slechter. 

187 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Een beetje vergelijkbaar met wat in Nederland gebeurt. Ook daar merken ze de economische groei niet op hun loonstrookje. Maar die Nederlandse bedrijven staan nu wel in de top 3 van de wereld als het aan komt op de verloning van hun CEO's. In 2016 stonden ze nog maar 5. Er is dus toch één categorie werknemers die er op vooruit gaat.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Met NVA en OVLD is dat eerder een doodnormale zaak,hun achterban daarentegen gaat er met rasse schreden op vooruit!Nog nooit hebben zelfstandigen en ondernemers zulke goede zaken gedaan,belastingscontroleurs liggen vastgebonden aan hun bureau en krijgen een boete als ze een zelfstandige of ondernemer willen natrekken!
  • peter maas

    6 jaar geleden
    Laat ons ook de bange vakbonden niet vergeten die de laatste 15 jaar alleen maar aan zichzelf dachten!
  • Eddy vandeweyer

    6 jaar geleden
    luc lievens: het werpt inderdaad zijn vruchten af. Het hangt er alleen van af bij welke groep men thuis hoort, hoort men thuis bij "jan modaal" dan zijn het de rotte vruchten, hoort men thuis bij de rijken elite dan krijgt men de gezonde lekkere vruchten.
  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Minder ongelukken en doden in het verkeer, volgens de logica van verzekeringen zouden autoverzekeringen dus goedkoper moeten zijn Hallo Beke maak uw minister Peeters wakker want er is werk maar of hij iets gaat doen dat betwijfel ik ZIE ARCO