België is vanaf 1 januari een stukje kleiner na grondruil met Nederland

Vanaf 1 januari is ons land officieel een stukje kleiner en Nederland een stukje groter. De grondruil met onze noorderburen gaat over drie schiereilanden in de Maas, ten zuiden van Maastricht. Over de kwestie is jarenlang onderhandeld. Dat meldt vrtnws.

44 reacties

  • Hugo Huybrechts

    6 jaar geleden
    Ha ha! Wat een hoop gezwets over een paar modderhopen in het midden van de Maas, en er ondertussen maar politieke frustraties over Antwerpen, Brussel en zelfs Zeeuws-Vlaanderen bijhalen die absoluut niets te maken hebben met het artikel. Arm Vlaanderen, inderdaad.
  • Jan De Vos

    6 jaar geleden
    Feitelijk zou Zeeuws Vlaanderen naar Vlaanderen moeten komen, zodat schelde de echte grens wordt, maar Vlaanderen (vooral Franstalig België) heeft daar geen moeite voor gedaan.
  • Bob Croux

    6 jaar geleden
    Een aangeslipt stuk grond,onbereikbaar voor onze gezagdsdragers met alle uitwassen van dien. Het minste wat je van een land kon vragen was dat er enig toezicht was, wat bijna onmogelijk. Alleen de last en geen lust. Goed dat het nu “opgekuisd” kan worden.
  • dirk rombaut

    6 jaar geleden
    wie heeft er weer voordeel.....Juist als de Hollanders je niet gekl.... hebben zijn ze het vergeten, en ze vergeten het niet rap
  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Geweldige ruil als het grondgebied kleiner wordt. Is typerend voor onze bewindsvoerders. Doet me denken aan de verkoop van overheidsgebouwen voor een habbekrats om ze zeer duur nadien af te huren voor onbepaalde tijd.