© EPA-EFE

Poetin hoopt in nieuwjaarsbrief op betere samenwerking met VS

De Russische president Vladimir Poetin hoopt volgend jaar op een betere samenwerking met zijn VS-collega Donald Trump. In zijn nieuwjaarswensen aan Trump gaf Poetin volgens het Kremlin aan dat hij een constructieve dialoog wil, gebaseerd op wederzijds respect. “Dat zou een pragmatische samenwerking op lange termijn mogelijk kunnen maken”, luidt het.

“Een constructieve Russisch-Amerikaanse dialoog is in het bijzonder nodig om de strategische stabiliteit in de wereld te versterken”, stelt een mededeling van de Russische president aan de wereldleiders met het oog op het nieuwe jaar.

Voordien had Kremlin-woordvoerder Dimitri Peskov verklaard dat de slechte relatie met Washington één van de grootste teleurstellingen van het afgelopen jaar was. Beide partijen benadrukken dat de bilaterale verhoudingen sinds maanden een dieptepunt hebben bereikt. Naast de conflicten in Oekraïne en Syrië drukken vooral de beschuldigingen over Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen de stemming.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer