De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un woont de testlancering van een Hwasong-12 bij.  Eind november kondigde zijn regime aan dat het een intercontinentale ballistische raket (ICBM) had gelanceerd die het vasteland van de VS kan bereiken.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un woont de testlancering van een Hwasong-12 bij. Eind november kondigde zijn regime aan dat het een intercontinentale ballistische raket (ICBM) had gelanceerd die het vasteland van de VS kan bereiken. © AFP

"Noord-Korea dankt kernraketten aan Russische wetenschappers die ontwerpen uit Koude Oorlog verkochten na de val van de Sovjet-Unie"

Noord-KoreaNoord-Korea kon een kernraket ontwikkelen dankzij de geavanceerde technologie die het land uit Rusland haalde. Dat blijkt uit documenten waar de krant Washington Post de hand wist op te leggen. Eind november kondigde het regime van Kim Jong-un aan dat het een intercontinentale ballistische raket (ICBM) had gelanceerd die het vasteland van de VS kan bereiken, wat tot een nieuwe reeks sancties leidde. Nu blijkt dat Russen na de instorting van de Sovjet-Unie technologie die ze voor de ontwikkeling hun eigen ICBM's gebruikten aan Pyongyang hebben verkocht.

22 reacties

  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Natuurlijk komt die kennis van daar, vanwaar anders? Dat het oude technologie is maakt niet uit, een kogel uit de tijd van Napoleon is even dodelijk dan ééntje van nu.
  • John Rogers

    6 jaar geleden
    Vraag is wie opnieuw de kloof slaagt en hoe diep deze keer?
  • Joery Goubert

    6 jaar geleden
    Maar de Russen duiken toch ook overal op. En de Chinezen zijn ook niet te vertrouwen. Je ziet wat er gebeurd met de sancties tegen Noord Corea. Maar ze weten nooit van niks. Wie olie leverd vult zijn zakken. Ook de Russen.
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Dat van die raketspecialisten is al 20 jaar geweten... Hoe denk je dat Iran, N-Korea en China aan raketten zijn geraakt??
  • Etienne De Bondt

    6 jaar geleden
    ontwerpen uit de koude oorlog, die zullen nog goed zijn se, dat is Bokrijk.