De afgezette Catalaanse president Carles Puigdemont.
Volledig scherm
De afgezette Catalaanse president Carles Puigdemont. © AFP

Catalaanse ex-president Puigdemont eist ambtsherstel en politieke onderhandelingen in nieuwjaarstoespraak

De Catalaanse separatist Carles Puigdemont heeft zaterdag, in zijn nieuwjaarswensen voor het Catalaanse "volk", politieke onderhandelingen geëist en het herstel in ambt van zijn regering door Madrid. Na de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring van 27 oktober werd die regering afgezet.

26 reacties

  • Benny Buyst

    6 jaar geleden
    De meerderheid van de bevolking in de rijkste gebieden van Catalonie wensen bij Spanje te blijven,voor hem rest slechts de arme buiten gebieden,veel geluk.
  • Ludo Vermeiren

    6 jaar geleden
    Puigdemont, ga terug naar Spanje en onderga je lot. Je hebt gekozen en je moet je vonnis ondergaan. Geen weg terug. Je hebt een verantwoordelijkheid als politieker om de gevolgen van je beslissingen niet te ontlopen.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Christa:Wie is hier corrupt?Als je zegt dat Rajoy(en niet Rahoy) corrupt is moet je bewijzen aanbrengen.Als men zegt dat Puigdemont o.a corrupt is, dan zijn er bewijzen o.a misbruik van overheids gelden!Die vent heeft nog andere overtredingen op zijn kerfstok en het is niet omdat hij Catalaans nationalist is dat alles met de mantel van de onschuld moet toegedekt worden door sommige pseudo Vlaamse nationalisten!
  • rob jamers

    6 jaar geleden
    Puigdemont moet de gevangenis in vliegen, want hij heeft de Spaanse grondwet geschonden. Of de separatisten nu een meerderheid halen of niet, komt hierbij niet ter sprake. Puigdemont heeft zichzelf buiten de wet gesteld. Dus : stuur die "nep-president" met het eerst volgende vliegtuig terug naar Spanje, waar hij op water en brood kan nadenken over zijn handelwijze. Heel wat Catalanen volgen zijn denk- en handelwijze trouwens niet.
  • Christa Verbrugge

    6 jaar geleden
    Puigdemont is geen volksverrader, Rahoy is een dictator van het zuiverste ras, bovendien nog corrupt ook. Dat iedereen het onkruid wiedt in zijn eigen tuin, daar is werk genoeg, ipv een ander te beschimpen!