De Britse premier Theresa May houdt vertrouwen in de toekomst. "Ik denk dat 2018 een jaar van hernieuwd vertrouwen kan zijn voor ons land. Een jaar waarin we mooie vooruitgang zullen maken om te komen tot een succesvolle brexit, een economie die klaar is voor de toekomst, en een samenleving die sterker en rechtvaardiger is voor iedereen."
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May houdt vertrouwen in de toekomst. "Ik denk dat 2018 een jaar van hernieuwd vertrouwen kan zijn voor ons land. Een jaar waarin we mooie vooruitgang zullen maken om te komen tot een succesvolle brexit, een economie die klaar is voor de toekomst, en een samenleving die sterker en rechtvaardiger is voor iedereen." © AFP

May: "Brexit-vooruitgang in 2018 zal Britten hun trots teruggeven"

De Britse premier Theresa May verklaart in haar nieuwjaarsboodschap vandaag dat 2018 het jaar zal zijn van "vertrouwen en hernieuwde fierheid" voor Groot-Brittannië, terwijl het land de uitdagingen van de brexit-onderhandelingen trotseert. 

40 reacties

  • diane colman

    6 jaar geleden
    Ja ik zie het zoals pascal devillé de toekomst zal het uitwijzen of de Brexit een succes wordt... maar zoals Europa nu is met de open grenzen en het migratiebeleid stemt ook tot nadenken. Ze hadden van bij het begin de bootjes met migranten moeten terugsturen "push up". En als Europa nu niet reageert krijgen we nog een groot deel van Afrika binnen... De Soedanezen hebben al de weg gevonden.
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Of GB het goed of slecht gaat doen na de brexit zal de toekomst uitwijzen maar velen blijken hier te denken dat de EU het goed doet omdat GB eventueel in de problemen zou kunnen komen.Alsof ook het bootje van de EU niet verder de dieperik in zal gaan als de huidige visie van Merckel en co op economie en migratie niet drastisch omgegooid wordt.
  • Pierre Colpaert

    6 jaar geleden
    "De Brexit zal Britten hun trots teruggeven"... Het zoveelste bewijs hoe hol politici hun woorden zijn.
  • rudy poelmans

    6 jaar geleden
    De mening van de ministers is niet altijd dezelfde als de bevolking. Kijk maar in ons arm België.
  • Peter Hegge

    6 jaar geleden
    Nederlands Minister van Buitenlandse Zaken zegt dat de kans bestaat dat de EU uit elkaar kan vallen. Hebben we allemaal een Exit en hoeven de Britten niets te betalen.