© AFP

Zoon van Zidane gaat zijn geluk beproeven in Zwitserland

Enzo Zidane, de oudste zoon van Real-coach Zinédine Zidane, heeft zijn contract verbroken bij de Spaanse eersteklasser Alavés om in Zwitserland bij FC Lausanne, de nummer vijf in de plaatselijke eerste klasse, aan de slag te gaan, zo maakte Deportivo Alavés zondag bekend.

De 22-jarige middenvelder was nog maar sinds vorige zomer aan de slag bij de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen. Hij kon er zich echter niet doorzetten en de overeenkomst voor nog 2,5 seizoenen werd dan ook in onderling overleg stopgezet.

Enzo Zidane werd al op negenjarige leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Real Madrid, de club waarvoor zijn vader op dat moment speelde. Enzo, die vaak de achternaam van zijn moeder Véronique Fernández draagt, debuteerde afgelopen jaar onder zijn vader in de hoofdmacht. De middenvelder luisterde zijn eerste optreden, in een bekerwedstrijd, direct op met een doelpunt. Bij Real speelde hij echter voornamelijk in het tweede elftal. De drie overige zoons van Zidane - Luca, Theo en Elyaz - spelen nog bij de jeugdteams van Real.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer