© Photo News

Provincie Antwerpen wil in 25 gemeenten ‘thermostaat’-experts aan het werk zetten

Voor haar gloednieuwe campagne ‘Vriend Van de Thermostaat’ zoekt de provincie Antwerpen vrijwilligers die in 25 gemeenten bij gezinnen thuis de thermostaat gaan optimaliseren.

ph

De campagne begint in november 2016. De 25 gemeenten waar de provincie vrijwilligers wil opleiden tot experts zijn Balen, Beerse, Boechout, Edegem, Essen, Heist-op-den-Berg, Hulshout, Kapellen, Kasterlee, Laakdal, Mol, Nijlen, Oud-Turnhout, Putte, Ranst, Rumst, Stabroek, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht, Geel en Mortsel.

Die gemeenten meldden zich aan voor de campagne Vriend van de Thermostaat. De vrijwilligers worden opgeleid tot experten die op aanvraag bij gezinnen thuis de thermostaat gaan optimaliseren vanaf november 2016. Gedeputeerde Rik Röttger: “Dit najaar zetten we samen met 25 Antwerpse gemeenten in op optimaal verwarmen. Maar dat kunnen we niet alleen, daarom gaan we op zoek vrijwilligers. Zo kunnen we nog meer gezinnen bereiken. Door bewuster te verwarmen is er trouwens nog heel wat energie te besparen. Goed voor de portemonnee én voor het klimaat. Ik hoop alvast dat er zich veel vrijwilligers aanmelden”.

Inwoners van bovenstaande deelnemende gemeenten die geïnteresseerd zijn om thermostaatvrijwilliger te worden, melden zich voor 23 september aan bij de milieudienst van hun gemeente/stad, en krijgen een korte opleiding. Ook het nodige materiaal en persoonlijke ondersteuning worden door de provincie voorzien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER