Man die agenten aanviel met mes onder aanhoudingsbevel geplaatst

De man die woensdagnamiddag in Sint-Jans-Molenbeek een politiepatrouille aanviel, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor poging doodslag en dragen van een verboden wapen.

Intussen is de juiste identiteit van de man nog steeds niet duidelijk. Woensdag was gemeld dat het om een 24-jarige Marokkaan ging, maar volgens het parket is dat niet zeker. “Bij verschillende politiecontroles heeft hij verschillende identiteiten en leeftijden opgegeven”, aldus het parket.

De aanval op de politiepatrouille vond woensdagnamiddag rond 14.45 uur plaats in het Bonnevie-park in Sint-Jans-Molenbeek. Een vrouw die met haar kinderen in het park aan het wandelen was, had twee inspecteurs van de wijkafdeling aangesproken en gezegd dat er een man met een mes in het park zat. Toen de agenten de man aantroffen en aanspraken, viel die hen meteen aan met een keukenmes van 25 centimeter lang. Eén inspecteur kreeg 7 messteken in de buik, maar dankzij het kogelwerend vest raakte hij gelukkig niet gewond. De tweede inspecteur kreeg één messteek en raakte ook niet gewond, ook dankzij zijn kogelwerend vest. De aanvaller sloeg vervolgens op de vlucht maar werd iets verderop door een patrouille van de recherche opgepakt.

Het motief van de man is nog steeds niet helemaal duidelijk maar volgens het parket zou hij de politie-inspecteurs hebben aangevallen omdat die hem aanspraken. De man was al gekend voor diefstallen en omdat hij illegaal in België verbleef, maar niet voor terrorisme of omdat hij geradicaliseerd zou zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer