Diego Costa voorgesteld bij Atlético Madrid: “Ben het trainen beu”

Diego Costa kijkt uit naar zijn tweede periode bij Atlético Madrid. Zondag werd de 29-jarige spits voorgesteld bij ‘Los Colchoneros’. “Ik ben het trainen beu”, verklaarde de Braziliaanse Spanjaard, die de voorbije drie maanden op het oefencentrum van Atlético doorbracht.

“Ik heb lang op deze dag gewacht”, verklaarde Diego Costa op het persmoment. “Ik heb hard gewerkt en getraind, er was niks anders te doen. Nu moet ik spelen. Ik ben het trainen beu.”

In september bereikten Chelsea en de club van Yannick Carrasco een akkoord over de overgang van Diego Costa. Die stuurde aan op een vertrek uit Londen, waar hij geen al te beste relatie had met coach Antonio Conte. De transfer is pas helemaal officieel vanaf 1 januari, wanneer de transfermarkt opnieuw opent en er een einde komt aan het transferverbod van Atlético.

Van 2010 tot 2014 maakte Costa al het mooie weer bij de ‘Rojiblancos’, waar hij het rugnummer 18 krijgt. In 2014 veroverde hij met Atlético een eerste Spaanse landstitel in achttien jaar.

Na 17 speeldagen is Atlético Madrid tweede in de Primera Division, op negen punten van leider FC Barcelona. Volgende week zaterdag speelt Atlético gastheer voor Getafe. Diego Costa kan woensdag al zijn rentree vieren, dan gaan de Madrilenen in de achtste finales van de Copa del Rey op bezoek bij Lleida, dat in de Spaanse derde klasse aantreedt.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer