Protesten in Teheran.
Volledig scherm
Protesten in Teheran. © REUTERS

Twee doden bij anti-regeringsprotesten in Iraanse steden, regering beperkt toegang tot berichtendiensten

De protesten tegen de Iraanse regering worden steeds grimmiger. Op sociale media verschijnen beelden van betogers met schotwonden. Volgens persagentschap Reuters werden in het westen van het land twee demonstranten doodgeschoten. De regering waarschuwt dat er "zal opgetreden worden tegen het geweld". "Wie publieke goederen vernielt, wanorde creëert en optreedt in de illegaliteit, moet daarvoor de prijs betalen", zegt de minister van Binnenlandse Zaken. 

28 reacties

  • Manu Claes

    6 jaar geleden
    Van Dorst , dat denk ik niet. We hebben het hier goed. Alleen de klagersmentaliteit, daar zouden we vanaf moeten. Netto lonen zijn gestegen en een regering die eindelijk doet wat ze moet doen.
  • Henry Pirel

    6 jaar geleden
    De tijd is gekomen om een einde te maken aan het dictatoriaal en gevaarlijke regime in Iran. Onbegrijpelijk dat een intelligent volk als de Iraniërs nog niet eerder in opstand zijn gekomen tegen de barbaarse leiders van hun land. De Wereld zal een veiligere plek worden zonder de Ajatolas.
  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Lap volgend conflict in de maak, laat ons maar alles klaarmaken voor de volgende vloedgolven vluchtelingen onder het motto kunnen we sukkelen om een mondje meer En voor de pro's er zijn dan nog landen in die regio dus niet wanhopen
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Is dit al het resultaat van de geheime Iran-deal tussen de VS en Israël? De timing is wel toevallig!
  • Ria Adams

    6 jaar geleden
    Terug naar de tijd van de Sjah toen alles veel beter was!