Kevin De Bruyne komt (hopelijk) met de schrik vrij na horrortackle in slotfase: “Ik ben ok”

Kevin De Bruyne werd in de wedstrijd van Manchester City afgevoerd in het absolute slot. De middenvelder was het slachtoffer van een zware tackle op de enkels in het absolute slot tegen Crystal Palace. Via zijn manager laat De Bruyne aan onze redactie weten dat de blessure heel goed meevalt. Iets wat hij onmiddellijk na de wedstrijd ook al op de Britse tv liet weten.

jtp

De wedstrijd tegen Crystal Palace, al het hele seizoen in degradatiezorgen, leek een formaliteit voor Manchester City, maar mogelijk kent deze wedstrijd pijnlijke gevolgen voor de Cityzens. Het bleef 0-0 na een flauwe pot, die in het slot helemaal ontaarde door een vreselijke tackle van Jason Puncheon. Die maaide Kevin De Bruyne onderuit nadat Palace in de 92e minuut een penalty had gemist en De Bruyne de counter opzette...

De Bruyne schreeuwde het uit van de pijn en moest, net als dader Puncheon trouwens, van het veld gedragen worden met de draagberrie. De enkel van De Bruyne werd stevig ingepakt, maar een fan kon wel filmen hoe De Bruyne al op zijn been probeerde te steunen aan de zijlijn.

In een eerste reactie bij TV-zender BT Sports vertelde De Bruyne dat hij waarschijnlijk OK is. Guardiola hoopt dat de blessure van KDB niet te ernstig is. “We weten nog niet hoe ernstig het is, maar waarschijnlijk heeft hij geluk gehad. Ik krijg positieve signalen.”

Die signalen werden later door De Bruyne zelf bevestigd. Hij zei aan de Britse tv dat alles “oké” was. En via zijn manager liet hij aan onze redactie ook weten dat de blessure goed meevalt.

© Play Sports

Niet enkel Kevin De Bruyne, ook Gabriel Jesus moest trouwens zwaar geblesseerd naar de kant bij Manchester City. De Braziliaanse aanvaller verliet in de eerste helft in tranen het veld. Hij ging zonder duel tegen de grond en is twee maand out met schade aan de ligamenten van de knie. De blessure van Jesus was meteen ook het enige wapenfeit van de eerste helft.

Na de rust werd dus ook niet meer gescoord, waardoor een 0-0 gelijkspel een logische eindstand was. Zo komt er een einde aan de zegereeks van Manchester City, dat 18 keer op rij wist te winnen. Een absoluut record in de Premier League. Bij Manchester City zat Vincent Kompany overigens niet in de kern, hij wordt met zijn lichte kuitblessure gespaard in deze drukke eindejaarsperiode.