Familie van verdachte Kasteelmoord: “Het was altijd van Stijntje hier en Stijntje daar, maar plots veranderde hij”

© Photo News

De vrouw en de familie van André Gyselbrecht, de huisarts die ervan verdacht wordt een rol gespeeld te hebben in de Kasteelmoord, hebben voor het eerst gesproken over de zaak. “Het was een schoon koppel, maar Stijn veranderde plots”, zeggen ze in Krant van West-Vlaanderen.

Guy Stevens

© Photo News

Op 31 januari 2012 verdween Stijn Saelens uit zijn kasteel in Wingene. De kasteelheer werd twee weken later dood aangetroffen in Maria-Aalter. Zijn schoonvader André Gyselbrecht houdt vol dat hij zijn schoonzoon alleen “een lesje wilde leren”. Daarvoor schakelde hij Pierre Serry in als tussenpersoon. Serry zou verklaard hebben dat het inderdaad nooit de bedoeling was om Saelens uit de weg te ruimen.

In het voorjaar van 2015 werd Roy Larmit dankzij DNA-onderzoek ontmaskerd als de tweede ‘uitvoerder’ van de kasteelmoord. De Nederlander vergezelde zijn ondertussen overleden oom Ronny van Bommel naar het kasteel in Wingene. Door de verklaringen van Larmit zit Gyselbrecht sinds juni 2015 terug in de cel. In totaal heeft hij over drie verschillende periodes al ruim twee jaar voorhechtenis achter de rug.

“Schoon koppel”

Monique Van Poucke, de vrouw van de huisarts uit Ruiselede, en andere familieleden hebben voor het eerst gereageerd in de Krant van West-Vlaanderen.

“Het was een schoon, voornaam koppel”, klinkt het bij de familie Gyselbrecht. Ze hebben het dan over het huwelijk van hun dochter en zus Elisabeth met Stijn Saelens. “Ze konden elkaar geen minuut missen. Op familiefeesten was het altijd van Stijntje hier en Stijntje daar... Maar ineens veranderde Stijn Saelens, gedroeg hij zich vreemd.”

De familieleden vragen zich ook af waarom André nog altijd in de cel zit. “André heeft alles verteld wat hij weet. Het gerecht is klaar met hem. Waarom blijft hij dan nog aangehouden? Er steken politieke manoeuvres achter.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen