Antonio Guterres.
Volledig scherm
Antonio Guterres. © EPA

VN-baas Guterres: "Alarmfase" voor de planeet

KlimaatveranderingSecretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres heeft in zijn nieuwjaarsboodschap maar weinig goed nieuws. De wereld zit in een "alarmfase rood", waarschuwde hij. De Portugees riep de wereld ook op "eenheid" te tonen in het nieuwe jaar.

4 reacties

  • Johan Vercarre

    6 jaar geleden
    We gaan recht de afgrond in, dat is toch geen nieuws meer.
  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Ik kan hem bijna volledig bijtreden maar ik stel mij wel de vraag waarom de gevende partij in deze zich ook nog altijd moet plooien naar de onredelijke eisen en naar de cultuur van de ontvangende partij. In plaats van te vertellen aan ons wat de rechten van de anderen zijn zou hij beter eens vertellen aan de anderen wat hun plichten tov ons zijn. De gast past zich volledig aan aan de gastheer.
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    Makkelijk praten als je een loon van meerdere nullen krijgt iedere maand , niet te spreken over alle voordelen zoals onkostenvergoeding , etentjes , luxe voertuig met chauffeur , enz enz . Het is steeds wij , de kleine werkende man , die moet opdraaien voor jullie ideale wereld . Die moet buigen , zijn eigen waarden en cultuur minimaliseren , steeds maar weer naar hun regels en wensen moeten luisteren . Eenmaal is het vat op ....
  • Rudy Van Cuyck

    6 jaar geleden
    awel begint gij er dan almee schenk een deel van uw loon en ga te voed ipv uwe vlieger te nemen