Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Oeps: computer maakt alleen winnende tickets, loterij riskeert miljoenenverlies

BuitenlandVoor heel wat mensen in de Amerikaanse staat South Carolina was het een prima kerst: door een computerfout bij de plaatselijke loterij werden twee uur lang alleen maar winnende tickets geproduceerd van het 'Holiday Cash Add-A-Play'-spel. De verliezen van het bedrijf zouden kunnen oplopen tot 20 miljoen dollar.

30 reacties

  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Fout of geen fout, ze zulln moeten uitbetalen, je hebt een lot aangeschaft niet wetend dat er een druk of pc fout achter zit. De koper speelt om een kans deze te winnen en deze kans moet niet omgezet worden wegens een fout van de organisatie. Juridisch staan alle spelers sterk.
  • Anne Nonsia

    6 jaar geleden
    Mensen, geloof toch niet in al die onzin over samenzweringen en computers die de enkel de nummertjes trekken die niet gespeeld zijn. Voor de Lotto maakt het niet uit of er 'juiste' nummertjes uitkomen of niet, sowieso gaat er maar de helft van de inzet terug naar winsten. Nooit meer, nooit minder. Komt het deze week niet uit, dan is de pot volgende week gewoon groter. Dat maakt niks uit! De helft van het geld is altijd in de pocket.
  • Frank De Witte

    6 jaar geleden
    Als het echt een technische fout is kunnen ze overmacht inroepen en kan iedereen achter zijn geld fluiten.
  • Jeaninne Bonduwe

    6 jaar geleden
    Dit is de grootste fraudo die er bestaat en alle organisators en all ministers die dit toelaten zouden moeten vervolgt worden. Waarom wordt de trekking niet rechtstreeks uitgezonden ( eerst op rtbf daarna op vrt)? Juist om te kijken via de computer welke combinaties niet werden gespeeld en welke wel. Aan de hand daarvan worden de ballen gemanipuleerd naar een combinaties die niet werd gespeeld.
  • Buelens ransca

    6 jaar geleden
    Gino hier dit ni beter hoor kende iemand die werkte bij lotto en die vertelde er valt maar 1 x een grote pot en daar maken ze dan veel tralala rond this allemaal computer gestuurd en zo kan computer zien welke nummers NIET gebruikt zijn en die vallen das voor geprogrammeerd. Schande Maja staat krijgt er een deel van dus mag deze fraude.