Ben Weyts
Volledig scherm
Ben Weyts © David Legreve

Weyts: "Als het aan mij ligt, gaan recidiverende dierenbeulen naar de gevangenis"

BinnenlandVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts belooft strengere straffen voor dierenmishandeling in het nieuwe jaar. "2018 wordt een keerpunt in de strijd voor meer dierenwelzijn", klinkt het in een boodschap op zijn eigen website. Er komt een inspectieteam dat specifiek toezicht houdt op slachthuizen, en wie herhaaldelijk dieren mishandelt, riskeert een effectieve celstraf van 18 maanden.

88 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Hoge tijd dat dieren in de grondwet komen! Zware straffen.... voor dierenmishandeling Zijn van groot belang ! Wie geen respect heeft voor dieren, heeft dit meestal ook niet voor mensen!!
  • marie-jose Marie-José Anthonis

    6 jaar geleden
    Direckt op pakken en opsluiten en behandel ze zoals zij de dieren mishandelen Weyts ni wachten ze kunnen niet praten hè de dieren
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Als het aan de dieren lag, dan kozen ze voor Animal Rights ipv Minister loopt achter de feiten aan.
  • Paul Matterne

    6 jaar geleden
    Nieuwjaarsnacht rond 0.20 u. op de weg van Halen (Limb.) naar Geetbets (Vl. Brab. In het licht van mijn wagen komt er plots een hond naar me toegerend. Als dierenvriend herkende ik in een flits de uitdrukking van het dier : angst en paniek. Wanneer gaan de vuurwekafstekers nu eens eindelijk aan onze dieren denken ?
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Pels kwekerijen , jacht ,legbatterijen , niet onnozel doen hé Ben. En mijnheer Pieters u en uw ganse familie is die 40 € opslag vanaf vandaag weeral kwijt aan diesel en benzine accijnzen en opnieuw suikertax op suikervrije drank of hoe dom kan je zijn.