© Tom Palmaers

Onthaalmoeder beschuldigd van door elkaar schudden baby

Een 31-jarige onthaalmoeder uit Meeuwen-Gruitrode moest zich donderdagochtend voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen aan een 6 maanden oude baby. Deskundigen spreken over het shaken baby syndroom maar zelf spreekt ze over een spijtig ongeval.

shde

Op 2 juni 2014 werd de zes maanden oude baby vanuit de kinderopvang naar het ziekenhuis overgebracht met een hersenbloeding. Volgens de onthaalmoeder ging het over een spijt ongeval. “Mijn tweejarig zoontje liet zich tijdens het spelen op het tentje vallen waarin de baby lag te slapen. Ik ben er meteen naartoe gelopen maar ik zag dat het kind buiten bewustzijn was.” Omdat ze zelf in shock was en de hulpdiensten niet kon bereiken, liep ze naar haar buurman. “Hij heeft dan de ziekenwagen gebeld”, verklaarde ze aan de rechter.

Shaken baby syndroom

De procureur speekt over een niet plausibele uitleg voor de verwondingen die het kind opliep. “Wat er wel gebeurd is, weten we niet maar uit het deskundigenverslag blijkt dat het verhaal van beklaagde niet overeenkomt met de ernst van de verwondingen. De enige mogelijke verklaring is het shaken baby syndroom, waarbij een kind door elkaar geschud wordt.” Omdat het openbaar ministerie stelt dat er een mogelijkheid is dat de vrouw dit niet met opzet zou gedaan hebben, vragen ze een principiële bestraffing.

De ouders van het kind stellen zich burgerlijke partij voor een euro provisioneel. “We zijn hier niet uit rancuneuze gevoelens”, stelt hun advocaat. “Met hun dochtertje gaat intussen alles goed.”

Vonnis op 6 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer