thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Pedofielen wisselen online foto's uit van uw kind: 10 aanhoudingen in België

De federale politie en Child Focus zijn een onderzoek gestart naar een Russische website waar pedofielen massaal kinderfoto's uitwisselen die ze van sociaalnetwerksites zoals Facebook en Instagram halen. Tussen de bijna drie miljoen beelden staan ook tal van vakantiefoto's van Belgische kinderen, zo melden de kranten van Mediahuis. In de zaak zijn de voorbije twee jaar al tien aanhoudingen verricht in België.

14 reacties

  • Kansarax Buda

    6 jaar geleden
    Iedereen heeft recht om foto's online te posten. De Pedofielen met met hun poten van de foto's en van de kinderen blijven..
  • Patrick Vandeputte

    6 jaar geleden
    Beste Hendrik Somers, dat verder zoeken gebeurt ook. Heb je eigenlijk enig idee hoeveel tijd er kruipt om 17.000.000 adressen en vervolgens personen na te zien. On topic: Ik snap niet waarom tientallen miljoenen mensen foto's en locaties willen delen op internet via sociale media. Wat heb je daar eigenlijk aan? En dan maar klagen over gebrek aan privacy.
  • Hendrik Somers

    6 jaar geleden
    17 miljoen bezoekers per maand? Als ze dat kunnen opmaken vanuit de individuele ik adressen, kan men veel verder gaan zoeken naar wie. Maar wellicht teveel bekenden en hoge pieken die teveel macht hebben om deze beerput open te smijten...
  • Anoniem Anoniem

    6 jaar geleden
    De commentaren die verschijnen op foto’s van hele jonge meisjes die zijn ranzig. Bescherm uw kinderen en post niet iedere foto online!!
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Hé, niet omdraaien!!!! Smerige pedofielen hebben met hun poten van andermans foto's áf te blijven,NIET dat mensen geen foto's mogen posten, komaan hé! Ogen uitsteken is dé oplossing voor pedofielen!